Kanta-Häme Janakkala

Turengin Ilveslinnan Virnesuut saivat jalkaansa itse suunnittelemansa sukat

Ninni Lindström (vas.), Joel Sakeus ja Jasper Tiihonen sekä muut Virnesuut pääsivät perjantaina vetämään jalkaan itse suunnittelemansa villasukat. Kuva: Tomi Vesaharju
Ninni Lindström (vas.), Joel Sakeus ja Jasper Tiihonen sekä muut Virnesuut pääsivät perjantaina vetämään jalkaan itse suunnittelemansa villasukat. Kuva: Tomi Vesaharju

Turengissa sijaitsevan Ilveslinnan päiväkodin Virnesuiden ryhmässä roikkui perjantaiaamuna pyykkinarullinen uusia, hienoja villasukkia. Väriyhdistelmät olivat herkullisia, eikä kuvioitakaan löydä joka käsityölehdestä.

Sukkia olivat neuloneet ryhmän lasten äidit, mummot ja kummit, mutta niiden kuviot olivat lähtöisin lasten tekemistä piirroksista.

Sukanvarressa tuttuja hahmoja

Esimerkiksi Joel Sakeus oli piirtänyt sukat, joissa on sininen auto keltaisella taustalla, ja sukkien kärki oli samaa sinistä. Monissa sukissa seikkaili Spiderman tai Lego Ninjago -hahmo tai sukanvarteen oli piirrettyautoja,  kukkia tai sydämiä.

Lapset panivat uudet sukat heti testiin, sillä niiden liukuominaisuuksia testattiin päiväkodin lattialla.

Ilveslinnan päiväkodin lasten uusissa sukissa on herkullisia väriyhdistelmiä ja kuvioita.

Pilke-päiväkoti Ilveslinnan johtaja Elina Kutila kertoo, että sukkaidea syntyi jo vuosi sitten syksyllä yhdessä Iittalan lasimäellä käsityöliikettä pitävän Sari Helinin kanssa.

Keltatukkainen Elvis aiheutti päänvaivaa

Kun ideasta siirryttiin toteutukseen, Helin teki neuleohjeet lasten piirrosten perusteella.

– Vaikein taisi olla malli, jossa oli lisko ja sitä jahtaava luuranko. Ja toinen melko vaikea oli Elvis-niminen keltatukkainen merirosvo, jolla oli miekka, Helin kertoo.

Langat sukkiin saatiin lahjoituksena Päivi Luhtaselta, jonka perheyritys Kaupunkilanka tuo maahan ja myy lankoja.

Kun mallit ja langat olivat valmiina, saivat lasten omaiset laittaa puikot heilumaan.

– Mutta kukaan ei tehtaillut sukkia, vaan sama ihminen teki korkeintaan kahdet sukat, Sari Helin huomauttaa. HÄSA

 

Päivän lehti

29.1.2020