Kanta-Häme

Turengin jalkapallokenttä koulun hiekkakentälle

Turengin uusi jalkapallokenttä rakennettaneen Turengin koulun hiekkakentälle. Torstaina kokoontunut Janakkalan elämänlaatulautakunta pitää koulun kenttää parhaana kolmesta esitetystä vaihtoehdosta.

Koulun kentän sijainti on keskeinen koululaisten, Haltian päiväkodin ja kentän iltakäyttäjien näkökulmasta, joten kenttä olisi tehokkaassa käytössä aamusta iltaan.

Lisäksi kenttä sijaitsee keskellä valmista aluetta, ja kentän käyttäjät voivat hyödyntää liikuntahallin ja koulun yhteydessä olevia tiloja ja rakenteita.

Vaihtoehtoina Hakamäki ja Moisio

Muut vaihtoehdot olisivat Hausjärventien varressa sijaitseva Hakamäki ja Moision uusi asuinalue. Hakamäestä puuttuu asemakaava, eikä siellä ole mitään tarvittavia rakenteita valmiina. Se on niin kaukana keskustasta, etteivät koululaiset pystyisi sitä säännöllisesti hyödyntämään.

Myös Moisio sijaitsee turhan kaukana koululta, ja sieltäkin puuttuvat kaikki tarvittavat rakenteet. Lisäksi kaava puuttuu, ja siksi Moisio voitaisiin toteuttaa aikaisintaan vuonna 2025.

Nykyisistä kentistä luovuttava

Uusi kenttä olisi tekonurmikenttä. Se korvaa Moision nykyiset nurmikentät, joiden tilalle ollaan kaavoittamassa asuinrakentamista.

Tosin Moision suunnalla ollaan vasta yleiskaavavaiheessa. Kaavoitusarkkitehti Leena Turkka arvioi, että asuntorakentamiseen siellä päästäneen noin kymmenen vuoden kuluttua.

Moisiossa on nykyään yksi täysimittainen ja yksi juniorikenttä sekä lisäksi harjoittelutilaa. Turengin koulun hiekkakentälle tulisi yksi täysimittainen jalkapallokenttä.

Kenttää varten on 20 000 euroa suunnittelurahaa kunnan tämän vuoden budjetissa. Kunnan taloussuunnitelmassa on rakentamista varten 250 000 euron määräraha vuodelle 2016.

Rakentamiseen liittyy kuitenkin ehto.

– Kunta rakentaa kentän vain, jos se saa valtion tukea sitä varten. Teemme rahoitushakemuksen loppuvuodesta, kertoo liikuntasihteeri Mattias Tast. (HäSa)