Kanta-Häme Janakkala

Turengin katsastusasemaa varten ei kaavoiteta tonttia Harvialantien itäpuolelle

Janakkalan teknisen lautakunnan mielestä yritystoiminta sopii paremmin Harvialantien länsipuolelle.

Katsastusaseman pääsy Harvialantien varteen Turengissa tyssäsi tekniseen lautakuntaan tiistaina. Lautakunta päätti nimittäin, ettei esitettyyn kaavamuutokseen ryhdytä.

Muutoksesta oli tehnyt aloitteen Kiinteistökuvio oy, joka olisi halunnut rakennuttaa uudet tilat Kaus-Kantolan Autokatsastus oy:n Turengin toimipisteelle. Nykyiset katsastusaseman vuokratilat ovat Alangon yritysalueella Turengissa.

Kiinteistökuvion havittelema alue on rakentamaton, ja sille on kaavoitettu sellainen rivitalotontti, jolle voi sijoittaa palveluasumista. Alue sijaitsee Tokmannia ja autonpesuliikettä vastapäätä.

Kaavoitusaloite oli teknisen lautakunnan käsittelyssä ensimmäisen kerran kesäkuussa, jolloin lautakunta palautti asian valmisteluun. Tarkemmasta valmistelusta huolimatta lautakunta siis päätti tiistaina, ettei kaavamuutokseen ryhdytä.

Teknisen toimen talous- ja hallintopäällikkö Tiina Vesala kertoo, että teknisen lautakunnan päätös oli yksimielinen.

– Lautakunnan lähtökohtana on, että yritystoimintaa keskitetään toiselle puolelle Harvialantietä eli vanhan sokeritehtaan läheisyyteen. Siellä on muutenkin yritystoimintaa, Vesala kertoo. HäSa

Lue lisää:

Katsastusliike mielii Harvialantien varrelle – Kaavamuutosaloite palautettiin vielä valmisteluun (HäSa 10.6.2020)

 

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic