Kanta-Häme

Turengin keskustakolmio kaavoitetaan kahdessa osassa

Turengin keskustakolmio kaavoitetaan kahdessa osassa, mutta samanaikaisesti. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina.

Asemakaavan laatiminen aloitetaan nyt siis sekä kolmion eteläisessä että pohjoisessa osassa.

Kunnanhallitus kumosi näin aiemman, viime syyskuussa tekemänsä päätöksen, jonka mukaan kaavamuutokseen olisi ryhdytty koko keskustakolmion alueella.

Tässä asiassa on soudettu ja huovattu, sillä viime keväänä tekninen lautakunta esitti, että keskustakolmiosta kaavoitettaisiin ensi vaiheessa vain pohjoinen osa, koska neuvottelut maanomistajien kanssa eivät edenneet eteläpuolella.

Asumista ja kauppaa

Viime syksynä kunta on käynyt neuvotteluja maanomistajien kanssa, ja niiden pohjalta päädyttiin siihen, että kaavoitusprosessi kannattaa jakaa kahteen osaan, joita viedään eteenpäin erillisinä.

– Kaavamuutosten vieminen erillisinä perustuu siihen, että alueiden pääasialliset käyttötarkoitukset ovat erilaiset. Pohjoisosaan tulee pääasiassa asumista, ja eteläosassa käyttötarkoitus on kauppa, sanoo kaavoitusarkkitehti Leena Turkka.

Keskustakolmiota rajaavat lännessä Tohvelantie, idässä Harvialantie ja etelässä Turengintie. Kolmion etelä- ja pohjoisosan raja vedetään Torikadun kohdalle.

Suurin osa keskustan liikerakennuksista, kuten isot marketit, sijoittuvat eteläosaan. Pohjoisosassa ovat esimerkiksi Osuuspankin talo ja linja-autoasema. (HäSa)