Kanta-Häme

Turengin pallokenttä vaatii talousarviomuutoksen

Turengin pallotekonurmikentän rakentaminen on toteutumassa. Janakkalan kunnanhallitus esittää valtuustolle talousarviomuutosta, jonka mukaan kenttähanke vain aloitetaan tänä vuonna. Suurin osa hankkeesta on menossa vasta ensi vuoden budjettiin.

Kenttää varten oli varattu 600 000 euroa tämän vuoden budjettiin, mutta edellytyksenä oli, että aluehallintovirasto (avi) myöntäisi kenttää varten 200 000 euron avustuksen.

Toukokuussa avi päätti 160 000 euron avustuksesta. Pian ilmeni, että 600 000 euron budjetti ei riitä, vaan kentän kustannusarvio oli noussut 720 000 euroon. Näin tekninen lautakunta esitti 120 000 euron lisämäärärahaa kenttää varten.

Lisärahaa ei kuitenkaan myönnetty, vaan kunnanhallitus päätti kesäkuussa palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Hanketta on nyt karsittu niin, että kokonaiskulut saatiin noin 628 000 euroon. Esimerkiksi pituushyppylaatikko ja juoksuradat jätetään pois, reuna-alueen asfalttia kavennetaan ja suoja-aitaa madalletaan.

Karsittu suunnitelma on annettu avin tiedoksi, ja se on hyväksynyt suunnitelmat ja asettanut ehdoksi, että työt alkavat tämän vuoden puolella.

Kunnanhallitus päätti omalta osaltaan maanantaina hyväksyä karsitun investoinnin. Suurin osa (noin 568 000 euroa) siitä siirretään ensi vuodelle, koska tänä vuonna hanke saadaan vain alkuun.

Kunnanhallituksen päätös syntyi vasta äänestyksen jälkeen. Kalevi Ilmarinen (sd.) nimittäin esitti, että kenttähanke siirrettäisiin kokonaan vuodelle 2017 ja että kenttä rakennettaisiinkin Hakamäkeen, jonne suunniteltiin urheilupuistoa vuonna 2006. Reijo Löytynoja (sd.) kannatti Ilmarista. 

Äänestyksessä ehdotus sai myös Sanna Aholan (kok.) ja Jussi Mattilan (kok.) äänet. Ilmarisen ehdotus siis hävisi äänin 5-4. 

Voittaneen esityksen (kenttä Turengin koulun lähelle) kannalla olivat Mikko Kautto (kesk.), Jaana Kivistö (vas.), Piia Nylund (sd.), Päivi Välilä (kesk.) ja Riku Onttonen (ps.)

Lopullisesti talousarviomuutoksesta ja ensi vuoden talousarvioon tulevasta investoinnista päättää valtuusto.

Kenttää varten on haettu myös Suomen Palloliiton HatTrick-avustusta. Siitä on luvassa päätös marraskuun alkupuolella. Jos se saadaan, ensi vuoden budjettirahoitusta voidaan vastaavasti vähentää.

Uusi kenttä tulee Turengin koulun tuntumaan Ylikyläntien varrelle. HäSa

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic