Kanta-Häme

Turengin paloaseman aikataulu vielä auki

Turengin uuden paloaseman suunnittelu ei ole vielä alkanut. Kunnan tekninen johtaja Jukka Vahila kertoo, että kaikki riippuu kunnan rahoituspäätöksistä.

Vahila toivoo, että rahaa saataisiin jo täksi vuodeksi, jotta suunnittelukilpailu saataisiin liikkeelle. Se edellyttäisi, että valtuusto päättäisi talousarvion muutoksesta.

Joka tapauksessa rahaa tarvitaan ensi vuoden talousarvioon. Hankkeen alustava kustannusarvio on noin viisi miljoonaa euroa. Rakennuksen kooksi on tulossa vajaat kaksituhatta neliötä.

Paloasema tulee Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen käyttöön, mutta sen rakennuttaa kuitenkin kunta. Kunta saa panostuksensa vähitellen takaisin, kun pelastuslaitos maksaa tiloistaan vuokraa.

Uusi paloasema tarvitaan, koska nykyinen paloasema Taimistotien varressa on ahdas ja epäkäytännöllinen. Paloasema aiotaan rakentaa Rastikankaan yritysalueelle Turengintien varteen. Sille on varattu 1,3 hehtaarin tontti.

– Turengintielle tulee oma liittymä paloasemaa varten, Vahila sanoo.

Suunnittelukilpailu on tarkoitus järjestää tämän syksyn aikana.

– Toivomme, että hanke saadaan kunnolla liikkeelle ensi vuonna ja valmiiksi vuonna 2017.

Viime vuonna asiaa valmisteltiin sen pohjalta, että paloaseman rakentaisi kunnan elinkeinoyhtiö JTA. Tämä vaihtoehto on Vahilan mukaan edelleen mahdollinen, mutta ei enää ensisijainen vaihtoehto. Syynä on lainsäädännön muuttuminen.

– Myös tytäryhtiöiden rakennushankkeet menevät nykyään kunnan taseeseen, Vahila perustelee.

Uuden paloaseman rakentamista on pohdittu Janakkalassa ja pelastuslaitoksessa jo pitkään. Hanke sai uutta vauhtia kesäkuussa, kun Janakkalan kunnanhallitus päätti, että kunta aloittaisi hankkeen luonnossuunnittelun. Sitä ennen pelastuslaitos patisti kuntaa tekemään tällaisen päätöksen. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020