Kanta-Häme

Turengin S-marketin kaava nähtäville

Nähtäville tulevan kaavaehdotuksen mukaan marketti voidaan sijoittaa liikenneympyrän lähelle Hausjärventien suuntaisesti. Kuva: Riku Hasari, arkisto Kuvaaja: Riku Hasari
Nähtäville tulevan kaavaehdotuksen mukaan marketti voidaan sijoittaa liikenneympyrän lähelle Hausjärventien suuntaisesti. Kuva: Riku Hasari, arkisto Kuvaaja: Riku Hasari

 

Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina, että S-marketin ja Juttilan alueen asemakaavaehdotus voidaan panna nähtäville. Kaavaehdotuksen mukaan marketti voidaan sijoittaa liikenneympyrän lähelle Hausjärventien suuntaisesti.

Samainen kaavaehdotus oli pari viikkoa sitten teknisen lautakunnan käsittelyssä, joka päätti äänestyksen jälkeen hylätä ehdotuksen.

– Tällaista päätöstä lautakunta ei olisi kuitenkaan saanut tehdä, koska vain valtuusto voi päättää kaavan hyväksymisestä tai hylkäämisestä, kunnanjohtaja Tanja Matikainen sanoo.

Kunnanhallitus ei ottanut kantaa kaavan sisältöön, vaan tosiaan päätti nähtäville panosta. Viranomaiset voivat tämän jälkeen jälleen antaa ehdotuksesta lausuntoja ja kuntalaiset voivat halutessaan tehdä siitä muistutuksia.

 

Kunta toteuttaa lisäksi kaava-aluetta koskevan yritysvaikutusten arvioinnin.

Sitten on vielä vuorossa uusi käsittely teknisessä lautakunnassa ja kunnanhallituksessa. Lopullisen päätöksen kaavasta tekee valtuusto.

Janakkalassa on vastustettu kiivaasti marketin sijoittamista kyseiselle alueelle, koska monet pitävät sitä puistona, vaikkei se sellainen virallisesti olekaan.

Kaavaehdotuksessakin on kuitenkin myös puistoaluetta markettitontin ja kunnantalon välissä.

Tämä kaavamuutosprosessi alkoi toukokuussa 2017, jolloin Osuuskauppa Hämeenmaa teki asiasta aloitteen. HÄSA