Kanta-Häme

Turengin suojatiet turvallisemmiksi

Suojateiden turvallisuutta aiotaan parantaa Turengissa. Kyseessä on useiden tahojen pilottihanke, jota Janakkalan teknisen toimen ja maankäytön johtaja Juha Prittinen pitää hyvin merkittävänä.

Mukana ovat kunnan lisäksi Uudenmaan ely-keskus, Liikennevirasto sekä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Turvallisuudessa ongelmia

Prittinen uskoo, että hanke saatiin Turenkiin, koska kunnassa ollaan oltu aktiivisia ely-keskukseen päin. Lisäksi kunnan liikenneturvallisuustyöryhmä toimii aktiivisesti.

Taustalla on myös se tosiasia, että Turengin liikenteessä on turvallisuusongelmia. Niitä aiheuttavat ajoneuvojen suuret nopeudet ja piittaamattomuus nopeusrajoituksista. Ongelmia ilmenee varsinkin koulujen läheisyydessä sijaitsevien suojateiden kohdalla.

Kyseessä on tutkimushanke, jossa etsitään vaikutuksiltaan tehokkaita ja toteutettavissa olevia ratkaisuja taajamien suojateiden turvallisuuden parantamiseksi.

Hankkeessa käydään läpi Turengin maanteiden suojatiet. Parantamisratkaisuja voivat olla esimerkiksi suojatien kaventaminen, korottaminen tai näkyvyyden ja valaistuksen parantaminen.

Työn yhteydessä tarkastellaan myös alueen nopeusrajoituksia.

Parannuksia luvassa syksyllä

Ratkaisujen vaikutuksia selvitetään ennen-jälkeen-tutkimuksella sekä käyttäjäkyselyllä, ja tuloksia on tarkoitus hyödyntää valtakunnallisesti.

Hankkeen tutkimus- ja suunnitteluosiosta vastaa Ramboll Finland oy. Suojateiden parantaminen toteutetaan tulevan syksyn aikana.

Myös turenkilaisten mielipiteet ja kokemukset otetaan huomioon. Turengin torilla vietetään lauantaina 12. huhtikuuta turvallisuuspäivää, jossa kuntalaiset voivat keskustella hankkeessa mukana olevien ihmisten kanssa.

Kunnan ständillä kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä alustavista toimenpideluonnoksista. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic