Kanta-Häme

Turengin Suvirannan hotellista on tulossa kolmikerroksinen – Alueen asemakaava on nyt luonnosvaiheessa

Ensimmäiseksi Turengin Suvirannassa on tarkoitus toteuttaa keittiön laajennus ja katostilan eristäminen. Kaavaluonnoksen mukaan alueelle on tulossa kolmikerroksisen hotellin lisäksi muun muassa saunarakennus.
turenki, suviranta,

Turengin Suvirannan kehittäminen on saamassa vauhtia asemakaavasta, jonka kaavaluonnos on valmistunut. Asia oli esillä Janakkalan teknisessä lautakunnassa tiistaina.

Alueelle on suunnitteilla muun muassa 3 000-neliöinen, kolmikerroksinen hotelli, 140-neliöinen saunarakennus sekä wc- ja pesutilarakennus veneilijöille. Lisäksi nykyistä keittiötä aiotaan laajentaa ja nykyinen katettu tila aiotaan muuttaa lämpimäksi tilaksi.

 

Osa rakentamisesta voidaan lautakunnan esityslistatekstin mukaan toteuttaa jo kuluvan talven aikana, sillä keittiön ja katetun tilan muutokset voidaan tehdä pelkän rakennusluvan turvin.

Myös saunarakennus ja veneilijöiden pesutilarakennus voidaan toteuttaa jo ennen ensi kesää, sillä niitä varten yrittäjä voi hakea poikkeamislupaa.

– Yleensä ranta-alueelle rakennettaessa tulisi olla voimassa oleva asemakaava tai oikeusvaikutteinen yleiskaava. Tässä tapauksessa voidaan hakea poikkeamista, koska asemakaavaa ollaan parhaillaan laatimassa, kaavasuunnittelija Piia Tuokko perustelee.

Hotellirakennukselle on kaavaluonnoksessa paikka aivan Turengintien varressa. Myös saunarakennus tulisi Turengintien varteen lähelle Hiidenjoen rantaa. 

Kaavaluonnoksessa on varattu tilaa myös pysäköinnille, asuntovaunualueelle ja venevalkamalle.

Suvirannan omistaja Milko Tuominen vastasi tiistaina puhelimeen Lontoosta. Hän ei halunnut sieltä käsin kommentoida suunnitelmiaan, mutta lupasi tiedottaa niistä lähiaikoina.

 

Aiemmin Tuominen on kertonut, että tarkoitus on rakentaa L:n muotoinen design-hotelli hirrestä. Hotellin lisäksi hän aikoo tarjota matkailijoille luksusmajoitusta metsässä. Hänen tavoitteenaan on luoda Etelä-Suomen houkuttelevin matkailukohde, ja tärkeänä kohderyhmänä olisivat aasialaiset matkailijat.

Kaavaa tehdään yrittäjän aloitteesta. Myöhemmin yrittäjän ja kunnan välillä tehdään maankäyttösopimus, jolla määrätään, miten yrittäjä korvaa kunnalle kaavoituksesta aiheutuneita kustannuksia.

Tekninen lautakunta hyväksyi osaltaan kaavaluonnoksen tiistaina, ja seuraavaksi luonnos menee kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Kaavaehdotuksen on määrä valmistua ensi keväänä, ja valtuuston päätettäväksi asemakaava ehtinee arviolta touko-kesäkuussa. HÄSA