Kanta-Häme

Turengin Suviranta toimii taas täysillä

– Piti tulla varta vasten testaamaan, kun tämä on jälleen auki, hämeenlinnalainen Emmi Mansikkala ja turenkilainen Henna Holmqvist kertovat hampurilaislautastensa ääreltä.

Kesälomalaiset ovat tulleet lounaalle Turengin Suvirantaan, joka toimii kahden kesän tauon jälkeen taas täydellä teholla.

Ja mikäs on kesäkahvilan terassilla istuessa, kun aurinko paistaa ja viereinen Hiidenjoki välkehtii.

 

Suviranta aloitti toimintansa uusien vetäjien voimin kesäkuun alussa. Jari Tiitta ja Marko Ojanen kertovat, että vipinää on riittänyt.

– Avajaisiltana väkeä kävi arviolta kolmisen tuhatta henkeä. Ei meillä laskuria ollut, mutta jonot olivat pitkät, Tiitta kertoo.

Suviranta oli kaksi edellistä kesää kiinni, mutta viime keväänä Jari Tiitta alkoi kysellä silloiselta omistajalta Ulla Virtaselta, voisiko hän vuokrata paikan.

Vuokraus ei tuolloin onnistunut, mutta Virtanen myi paikan pornaislaiselle Milko Tuomiselle, joka oli valmis vuokraamaan paikan eteenpäin.

 

Siinä vaiheessa Tiitta löysi kumppanikseen turenkilaisen ravintoloitsijan Marko Ojasen.

Nyt Tiitta ja Ojanen pyörittävät paikkaa yhdessä, vaikka virallisesti Suviranta toimii Ojasen yrityksen alaisuudessa.

– Paikat täydentävät toinen toistaan. Ajatuksena on, että illan voisi aloittaa täällä Suvirannassa, ja sitä voi lähteä jatkamaan Paratiisi Pubiin, Ojanen kertoo.

Paratiisi sijaitsee Turengin keskustassa. Ojanen on jo sopinut Kanta-Hämeen aluetaksin kanssa, että Suviranta saa oman taksitolpan heinäkuun alussa, kun taksitoiminta vapautuu.

Suvirannassa on 385 asiakaspaikkaa ja siellä työskentelee kesän aikana neljä tarjoilijaa, kolme kokkia sekä järjestyksenvalvojia ja ekstroja tarpeen mukaan. Paikka on auki joka päivä.

Bändejä ja artisteja on luvassa silloin tällöin, karaoketansseja pidetään joka viikko.

– Olemme ajatelleen naapureita, ja siksi bändin soitto loppuu jo kello 22, ja äänentoistolaitteet vaiennamme kello 23, miehet kertovat.

 

Vielä ei ole tiedossa, kuinka pitkään syksyllä paikka on auki, mutta pelkkää hiljaiseloa ei ole tarkoitus viettää talvikaudellakaan.

– Maksamme vuokraa koko vuodesta, joten jotain toimintaa pitäisi keksiä, Tiitta pohtii.

Miehet suunnittelevat mahdollista luistelupaikkaa Hiidenjoelle. Kelkkareitti menee joka tapauksessa läheltä, ja hiihtolatukin olisi mahdollinen. Suviranta voisi tarjota siis taukopaikan myös talviulkoilijoille.

Ja ihan pian Suvirantaan hankitaan sup-lautoja ja pari polkuvenettä vuokrattaviksi.

Torstaiset motoristitapaamisetkin ovat taas alkaneet – viime viikolla paikalla oli jo 300 henkeä. HÄSA

—-

Korjattu klo 20.00 turenkilaispubin nimeä. 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic