Kanta-Häme

Turengin terveysaseman B-osa menee remonttiin loppukesästä

Turengin terveysaseman remontti etenee niin, että kesän jälkeen alkaa B-osan peruskorjaus. Remontti kestää vuoden 2016 loppuun saakka.

Sen jälkeen B-osaan siirtyvät muiden muassa laboratorio ja fysioterapia. Laboratorio toimii nykyään C-osassa, ja fysioterapia sekä C-osassa että Tapailakodin puolella.

Sen sijaan hammashuolto ei siirry B-osaan, vaikka niin on aiemmin suunniteltu. Hammashuolto pysyy C5-osan kakkoskerroksessa.

– Mikäli se tarvitsee myöhemmin lisätilaa, sitä järjestyy samasta kerroksesta kuin missä se nykyäänkin toimii, sanoo kiinteistöpäällikkö Juha Härkönen.

Remontti aiheuttaa henkilöstölle tilanahtautta ja epämukavuutta, sillä toimintoja siirretään väistötiloihin pääasiassa terveyskeskuskompleksin muihin osiin.

Apuvälinepiste parakkiin

Poikkeuksena on apuvälineyksikkö, sillä sitä varten aiotaan hankkia erillistä parakkitilaa. Parakit sijoitetaan C5-osan ja parkkipaikkojen tuntumaan.

– Parakit saattavat viedä 5–6 parkkipaikkaa, mutta kyse on henkilöstön, ei asiakkaiden paikoista, Härkönen sanoo.

Henkilöstölle epämukavuutta tuo sekin, että remontin aikana joudutaan kulkemaan rakennusten välillä ulkokautta, sillä läpikulku B-osan kellarikerroksen kautta ei ole mahdollista.

B-osan remontti ei Härkösen mukaan koske paljonkaan asiakkaita, sillä B-osassa tehdään nykyään vain vähän asiakastyötä.

Suunnittelutyö jatkuu ensi kuun

Kunnan tekninen lautakunta hyväksyi B-osan (B1:n ja B2:n) remonttisuunnitelman tiistaina. Kunnan budjetissa ja taloussuunnitelmassa remonttia varten on varattu yhteensä 3,1 miljoonaa euroa.

Peruskorjauksen suunnittelutyötä tehdään maaliskuun loppuun asti. Sitten on vuorossa urakkalaskenta ja urakkasopimusten hyväksyntä, ja kesäkuussa päästään sopimusten tekoon.

– Heinäkuussa eri yksiköt siirtyvät väistötiloihin, ja elokuun alkupuolella on tarkoitus aloittaa sisäpuolen remontti, Härkönen kertoo.

Patarouva väistää ja palaa takaisin

B-osan ensimmäisessä kerroksessa toimii henkilöstöruokala Patarouva. Se siirtyy remontin ajaksi Tapailakodin puolelle, mutta palaa sen jälkeen entiselle paikalleen.

Toiseen kerrokseen eli entisen vuodeosaston tiloihin tulee hallinnon tiloja.

B-osan kakkoskerroksessa toimii myös iäkkäiden kehitysvammaisten Pihlajakoti. Sen asukkaat siirtyvät remontin ajaksi Kyterinhoviin, joka valmistuu sopivasti kesällä.

B-osassa toimi ennen keskuskeittiö Tuuvingin valmistumista myös iso valmistuskeittiö. Sen tilalle tulee esimerkiksi vanhustenhuollon Jalmari-tiimin tiloja.

Lääkäreille pari uutta huonetta

Apuvälineyksikkö sijoittuu remontin jälkeen kokonaan kellarikerrokseen – nykyään se toimii osin myös ykköskerroksessa.

B-osan remontin jälkeen C-osan nykyisen laboratorion paikalle tehdään lääkäri-hoitajatyöparien huoneita. Näin saadaan lisätilaa kahdelle työparille.

Sen sijaan muuta remonttia C-osaan ei ole odotettavissa aivan lähiaikoina.

– Uskon, että peruskorjaukseen tulee tämän jälkeen taukoa, taloudellisista syistä, Härkönen sanoo. (HäSa)