Kanta-Häme

Turengin tunneliin mietitään uusia varoituksia ja merkintöjä – Kummallakaan pyöräilijällä ei ollut kypärää

Mahdollisten uusien merkintöjen aikataulusta ei ole tietoa.
Teknisen lautakunnan mukaan tunnelin turvallisuutta voisi parantaa merkintöjä selkeyttämällä tai lisäämällä, sekä varoitusmerkeillä. Tunneli kuvattuna Liinalammen suunnasta. Kuva: Susanna Kinnari

Turengin rautatieaseman alikulkutunnelin vaarallisuutta käsiteltiin Janakkalan teknisen lautakunnan kokouksessa tämän viikon tiistaina.

Tunnelissa tapahtui viime lauantaina kahden polkupyöräilijän kolari, jonka seurauksena 68-vuotias mies menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Tekninen lautakunta pohti, voisiko tunnelin turvallisuutta parantaa varoitusmerkkejä ja kaistamerkintöjä selkeyttämällä tai lisäämällä.

– Mahdollisten toimien aikataulusta ei ole vielä päätöstä, kertoo Janakkalan kunnan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi.

Onnettomuuden osapuolet törmäsivät tunnelin suulla. Menehtynyt mies ja toisena osapuolena ollut nuorempi mies olivat paikkakuntalaisia.

 

Poliisi tutkii asiaa kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jani Stepanoff ei vielä kommentoi tarkemmin tutkintaa.

– Selvittelemme olosuhteita ja miten tunnelissa on liikuttu. Poliisilla on pääpiirteittäin tapahtumat selvillä.

Janakkalan teknisen lautakunnan puheenjohtaja Kalevi Ilmarinen kertoi aiemmin, että rautatieaseman alikulun vaarallisuudesta oli Janakkalassa käyty keskustelua useaan otteeseen jo ennen onnettomuutta.

Osuutta menehtyneen saamiin vammoihin oli todennäköisesti myös sillä, että kummallakaan pyöräilijällä ei ollut kypärää. HäSa

 

Päivän lehti

23.1.2020