Kanta-Häme

Turengin uusi asuinalue on Ilveslinna

Turengin uuden asuinalueen nimeksi on tulee Ilveslinna. Kyseessä on Turengintien varressa Mäntyniemen länsipuolella sijaitseva alue, jota aletaan rakentaa vuonna 2016. Nimestä päätti erityinen nimiraati.

Janakkalan kunta pyysi kuntalaisilta alueelle nimiehdotuksia, joita tuli noin sata. Eniten ehdotettiin erilaisia versioita Hiidestä.

Hiisi-nimi jätetään kartanon käyttöön

Hiisi-nimeä ei kuitenkaan liitetä uuteen asuinalueeseen, sillä lähellä sijaitsevan Iso-Hiiden kartanon toiveesta nimi rauhoitetaan kartanon käyttöön. Marjoja viljelevällä kartanolla on paljon yleisölle avointa toimintaa, eikä kartanolle saapuvia haluta hämmentää samankaltaisella nimellä.

Janakkalan vaakunassa esiintyvä ilves on kunnan nimikkoeläin, jota ei kuitenkaan toistaiseksi ole hyödynnetty kunnan nimistössä. Linna-sanalla on puolestaan perinteisesti nimetty alueen paikkoja. Aivan Ilveslinnan vierestä löytyvät muun muassa Kiianlinna ja Inkolinna.

Yhtymäkohtia historiaan

Ilveslinna-nimestä voi löytää yhtymäkohtia myös Janakkalan historiaan linnavuorineen sekä kunnan sakaraharjaiseen logoon. Nimiraati visio myös ilveksen lempinimen, tupsukorvan käyttömahdollisuuksia alueelle tulevassa päiväkodissa.

Toinen raadin pohdinnoissa loppusuoralle päässyt nimi oli Korkeavuori, joka pohjaa alueella sijainneeseen Korkeavuoren torppaan.

Ilveslinna nimeä ehdotti Nina Hirsioja. Nimiraatiin kuuluivat kunnanjohtaja Tanja Matikainen, kaavoitusarkkitehti Leena Turkka, viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi, rehtori Matti Koskinen sekä Tiina Hiidenkari Iso-Hiiden kartanosta. (HäSa)