Kanta-Häme

Turengin Valiota laajennetaan

Turengin Valion tehdasrakennusta aiotaan laajentaa. Tehtaanjohtaja Kirsti Nyberg kertoo, että tehtaalle rakennetaan uudet tavaran vastaanotto- ja hygienisointitilat.

– Kyse on tilasta, jossa saapuvan tavaran ulkokääreet puretaan. Samalla tavara siirretään puulavoilta hygienialavoille, jotka kiertävät vain tehtaan sisällä, Nyberg selvittää.

Hygieniaa parannetaan

Investointi liittyy siis hygienian parantamiseen.

– Toimintamme on vuosien saatossa laajentunut. Lisäksi hygieniavaatimukset ovat koko ajan tarkentuneet ja tiukentuneet. Siksi on tullut uusia tarpeita.

Laajennusosa sijoittuu tehdasrakennuksen luoteiskulmaan eli Harvialantien ja Tapailantien puoleiseen kulmaan. Laajennus siis näkyy Turengin valtaväylälle Harvialantielle.

Laajennuksen kerrosala on 1 090 neliötä. Siihen tulee kellarikerros ja maan tasalla oleva kerros, jonka koko on noin tuhat neliötä. Toiseen kerrokseen tulee tilaa 85 neliötä. Lisäksi katolle rakennetaan 200-neliöinen konehuone ilmanvaihtoa varten.

Hankkeen rakennuslupahakemus on jätetty Janakkalan kunnan rakennustarkastajalle. Naapurit voivat ilmaista asiasta mielipiteensä.

Rakentaminen alkaa kesällä

Tavoitteena on, että laajennusta päästään rakentamaan kesällä. Rakennustyöt kestävät vajaan vuoden..

– Valmistelevia töitä on jo aloitettu. Joudumme rakentamaan väliaikaisen tavaran vastaanottolaiturin, jotta pystymme toimimaan laajennuksen aikana.

Valio tekee rakentamistöiden takia myös tilapäisen liittymän Tapailantielle.

Valion Turengin tehdas on UHT-tehdas, joka valmistaa iskukuumennettuja tuotteita. Tuotevalikoimaan kuuluu maitoja, ruoka- ja vispikermoja, jälkiruokakastikkeita ja lastenruokia. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020