Kanta-Häme

Turenkia laajennetaan Korkeavuorenpellolle

Turengin uuden päiväkoti sai tontin Korkeavuorenpellolta, jonne suunnitellaan kunnan omistamalle maalle vähintään 60 omakotitalon asuinalue. Tontit saadaan myyntikuntoon vuosikymmenen loppupuolella.

Alustavassa kaavaluonnoksessa päiväkodille varatulle korttelialueelle mahtuu kaavoitusarkkitehti Leena Turkan mukaan myös muuta rakentamista.

– Käyttötarkoitus on vielä auki, mutta tilaa on vaikkapa alakoulun tai vanhusten palvelujen tarpeisiin, Turkka hahmottelee.

Päiväkodin lisäksi alueelle kaavaillaan tonttia toimitilarakentamista varten. Tontille haetaan vielä kaavoituksen edetessä sopivaa käyttötarkoitusta.

Meluvalli ehkä paikallaan

– Turengintien meluselvitys valmistuu pikapuoliin. Kaavoitettaessa on mietittävä sekä asutuksen sijoittelua että mahdollisesti meluvallien käyttämistä.

Vähähiidentien ja Turengintien risteyksessä säilyy huoltoasema, jonka yhteydessä toimivat myös lounasravintola ja autokorjaamo.

Alueen läpi kulkevan ja Hiidenjokeen laskevan ojan varteen jää viheraluetta, jolle sopii kävelypolusto.

Turengintielle uusi liittymä

Omakotialue saa Turengintielle uuden liittymän, joka sisältyy jo vuonna 2010 laadittuun Turengintien kehittämissuunnitelmaan. Liittymän rakentaminen tulee maksamaan kunnalle noin 250 000 euroa.

Vähähiidentien alkupään asemakaavamuutoksella pyritään saamaan käyttöön kunnan omistama ja tyhjillään seisova huoltoaseman naapuritontti. Olemassa oleva omakotialue säilyy nykyisellään.

Korkeavuorenpellon asemakaavoitus ja Vähähiidentien asemakaavan muutos kytkeytyvät yleiskaavan valmistumisen aikatauluun. Kaavatyö vahvistuu arviolta tammikuussa 2016. (HäSa)