Kanta-Häme Janakkala

Turenkiin suunnitellaan yhteisöllistä palstaviljelyaluetta – Vielä ei ollut palstojen kesä

Uusien asuinrakennuksien keskelle suunnitellaan palstaviljelyaluetta. Vielä tänä kesänä Janakkalaan ei saatu omia viljelypalstoja.
Kuvituskuva

Janakkalan Turenkiin suunnitellaan yhteisöllistä palstaviljelyaluetta. Alue olisi tulossa uusien asuinrakennuksien keskelle Moision pallokentän tuntumaan.

– Moision kaava-alueelle suunnitellaan lähinnä uutta asutusta alueen edullisen sijainnin vuoksi, mutta myös yhteisöllistä palstaviljelyaluetta alueen keskelle, Janakkalan maankäyttöpäällikkö Piia Tuokko toteaa.

Moision kaavaluonnos on teknisen lautakunnan käsiteltävänä tiistaina 25. elokuuta.

Palstoja ei saatu täksi kesäksi

Kommentti tulevasta viljelypalstasta on osa Tuokon tekniselle lautakunnalle esittämää vastausta keväällä jätettyyn kuntalaisaloitteeseen. Huhtikuussa kunnalle lähetetyssä kuntalaisaloitteessa Turenkiin toivottiin palstaviljelymahdollisuutta jo täksi kesäksi.

Tuokko esittää vastauksessa syitä sille, miksi palstaviljely ei ollut mahdollista vielä tänä kesänä.

Hän toteaa, että kunnan omistamat peltoalueet ovat pääsääntöisesti vuokrattuina tietyiksi ajanjaksoiksi. Kyseisillä pelloilla muu toiminta ei ole mahdollista niiden vuokrausaikana.

Alueiden kunnostaminen palstaviljelyyn ja tarvittavan kasteluveden järjestäminen vievät myös maankäyttöpäällikön mukaan oman aikansa.

Janakkalan tekninen lautakunta päättää ensi viikon tiistain kokouksessaan, esittääkö se maankäyttöpäällikön vastauksen omana vastauksenaan kuntalaisaloitteeseen.

Palstaviljely on suosittu harrastus varsinkin isommissa kaupungeissa, joissa kaupungit vuokraavat pieniä viljelypalstoja kaupunkilaisten käyttöön. Palsta on yleensä aarin kokoinen, ja vuosittainen vuokrahinta vaihtelee noin 20–50 euron välillä. HÄSA

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic