Kanta-Häme

Turhat valot pois tunniksi - Tänä iltana vietetään jälleen Earth Houria

Tänään lauantaina näytetään jälleen valomerkki ilmaston puolesta kello 20.30–21.30. Kyseessä on maailman suurin ilmastotapahtuma, WWF:n Earth Hour. 

Valot sammuvat perinteisesti useasta suomalaisesta maamerkistä, ja Earth Hourin aikaan järjestetään tapahtumia ympäri maan. 

– Earth Hourissa näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Valoja ei saa kuitenkaan koskaan sammuttaa turvallisuuden kustannuksella, WWF:n tiedottaja Kaisa Ryynänen sanoo.

WWF haluaa muistuttaa, että Earth Hour -tapahtumia järjestävien on huolehdittava siitä, että tapahtuma järjestetään turvallisesti eikä siitä aiheudu vaaraa ihmisille, ympäristölle tai omaisuudelle. 

WWF ohjeistaa jättämään turvallisuuden kannalta tärkeät valot, esimerkiksi ravintolakeittiöiden valaistuksen, porras- ja turvavalaistuksen sekä turvakameroilla valvottavien julkisivujen valaistuksen, päälle.

Earth Hour -tapahtumissa poltetaan usein kynttilöitä sisä- tai ulkotiloissa. Kynttilöiden polttaminen vaatii riittävää huolellisuutta ja varovaisuutta. Niitä ei lähtökohtaisesti saa esimerkiksi polttaa lattialla. Päivitetyssä Earth Hour -oppaassa on pelastusviranomaisen ohjeita tapahtuman järjestämistä ja kynttilöiden polttamista varten.

Valot sammuvat lauantai-iltana Helsingissä muun muassa Oopperatalosta, Finlandia-talosta, Messukeskuksesta ja Pasilan linkkitornista. Myös Helsingin päärautatieaseman kivimiehet sammuttavat lyhtynsä.  HäSa

Päivän lehti

31.5.2020