fbpx
Kanta-Häme

Turisas rock-listan ykköseksi Japanissa

Hämeenlinnalainen metallibandi Turisas sai perjantaina miljoonayleisön Japanissa, kun yhtye oli pääosassa suositussa tv-ohjelmassa Sekai Banzuke.

Ohjelman kuvausryhmä lensi heinäkuussa varta vasten Suomeen ottamaan selvää, miksi täkäläinen metallimusiikki on niin suosittua.

Musiikkiohjelma lähetettiin Japanissa parhaaseen katseluaikaan. Heti lähetyksen jälkeen Turisas nousi japanilaisen Twitterin suosituimpien aiheiden joukkoon.

Kaikki yhtyeen levyt nousivat muun muassa verkkokauppa Amazonin listalle, ja viimeisin levy Stand Up And Fight oli rock-levyjen ykkössijalla.

Myös Suomi ja täkäläinen metallimusiikki olivat ohjelmassa näkyvässä roolissa. Kuvausryhmä haastatteli ja kuvasi ihmisiä Helsingin keskustassa. Päivä huipentui Turisaan pyrotekniikalla höystettyyn keikkaan Hämeenlinnan Wanaja Festivaleilla.

Turisas on tehnyt kansainvälistä uraa yhteistyössä Music Finlandin (ent. Musex) kanssa ja soittanut Japanissakin useita kertoja.

Suomessa on eniten metallibändejä suhteessa väkilukuun: yksi yhtye 53 ihmistä kohti. Monet niistä ovat hyvin suosittuja ulkomailla. (HäSa)

Ohjelman voi katsoa YouTubessa osoitteessa www.youtube.com/watch?v=nah5SBsh-8s

 

Menot