Kanta-Häme

Turuntie 1 siirtyy Hämeenlinnan Asunnoille

Turuntie 1:n puutalot siirtyvät Hämeenlinnan Asunnot oy:n omistukseen ensi vuoden alussa.

Vuokrataloja omistava kaupunginyhtiö remontoi ja rakennuttaa tontille noin 30 yksiötä tai pientä kaksiota. Tontilla sijaitsevien kahden 1800-luvun lopulla rakennetun puutalon julkisivut ovat suojeltuja, mutta sisältä rakennukset uusitaan kauttaaltaan.

Lisäksi tontille rakennetaan puutalojen tyyliin sopiva uudisrakennus.

Rakentamisen aikataulua ja kustannusarviota ei vielä julkisteta.

– Kaukainen ajatus on, että rakentaminen alkaisi ensi syksynä. Kun sisätilojen purkutyö on tehty, olemme paljon viisaampia, Hämeenlinnan Asuntojen toimitusjohtaja Matti Riekkola toteaa.

Riekkolan mukaan kyseessä on erikoiskohde, mutta sinne tulee tavallisia ”jokamiehen” asuntoja.

– Uskomme, että pienten asuntojen kysyntä keskustassa kasvaa.

Asuntojen vuokratasoa Riekkola ei halua vielä tarkemmin arvioida. Hän kuitenkin toteaa vuokratason määräytyvän pitkälti remontin ja rakentamisen kustannusten mukaan.

– Tämän tyyppisissä hankkeissa mikään ei ole halpaa.

Tontti kiinteistöineen siirtyy Hämeenlinnan asunnoille kaupungin suorasta omistuksesta. Omistajanvaihdos tehdään apporttina, eli asuntoyhtiö antaa vastineeksi tontista ja kiinteistöistä Hämeenlinnan kaupungille perustettavan asuntoyhtiön osakkeita.

– Tämä on nähdäkseni ainoa mahdollinen järjestely. Jos yhtiö joutuis maksamaan tontista normaalin hankintahinnan, se vaikuttaisi varmasti vuokratasoon. (HäSa)