fbpx
Kanta-Häme

Turuntien sillan purkaminen siirtyy

Moottoritien ylittävä Turuntien silta Hämeenlinnassa piti purkaa ensi viikonloppuna, mutta toisin kävi.

Tiistai-iltana moottoritien katetyömaalla tapahtui putkirikko, joka lykkää niin Turuntielle tarvittavan kiertotien avaamista kuin vanhan sillan purkamistakin.

Siltatyömaan pontitustyön yhteydessä rikkoutuneesta viemäriputkesta valui tiistaina illalla jätevettä työmaalle. Vuoto havaittiin noin kello 18.

Vuoto keskeytti moottoritien jo valmistuneelle kannelle tehtävän kiertotien rakentamisen ja nykyisen Turuntien sillan purkuvalmistelut.

Viemäri saatiin vetämään noin kello 20:een mennessä ohittamalla rikki mennyt linja. Putken korjaus alkaa torstaiaamuna.

Jätevesistä irtaimistovahinkoja

Viemäririkko sai jäteveden tulvimaan myös kiinteistöjen kellareihin läheisellä Lahdensivuntiellä.

Hämeenlinnan kaupungin projektipäällikkö Markku Ahonen kertoo, että viemärivettä nousi kolmen pienkerrostalon varastotiloihin. Puhdistustöihin tilattiin heti viisi imuautoa ja pumppauskalustoa. Tilat huuhdeltiin, puhdistettiin ja desinfioitiin. Jätevettä oli ehtinyt Ahosen arvion mukaan kertyä lattioille kymmenisen senttiä.

Vaurioiden selvittämiseksi tehtiin keskiviikkona alustavat katselmukset.

– Lähinnä siellä oli irtaimistovahinkoja. Torstaina kiinteistöpuolen asiantuntijan johdolla tehdään tarkemmat katselmukset. Kaikki vahingot korjataan, ja asukkailla on oikeus korvausvaatimuksiin, Ahonen kertoo.

Ahonen ei osannut kertoa, kuinka montaa taloutta vahingot koskevat. Hänellä ei myöskään ollut vielä käsitystä vahinkojen korvausten kustannuksista.

Uusi purkuaika avoin

Kaupunki ja NCC ehtivät tiistaina puoliltapäivin tiedottaa, että Turuntien silta purettaisiin ensi viikonloppuna. Uusi purkuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Sillan purkaminen katkaisee moottoritien liikenteen puoleksitoista vuorokaudeksi, ja kaikki autot joudutaan ohjaamaan kaupungin katuverkon kautta. Tämän takia purkaminen ajoittuu viikonloppuun, jolloin liikenne on vähäisimmillään.

Toistaiseksi Turuntien sillalla on käytössä vain yksi ajokaista autoille.

Moottoritie on avoinna liikenteelle normaalisti. (HäSa)

Menot