fbpx
Kanta-Häme

Turvantalon onnittelemiseksi käynnissä haastekampanja

Lammin Turvantalo täyttää tänä vuonna 80 vuotta.

Huomenna sunnuntaina vietetään kello 17 juhlahetkeä, jossa kuullaan muun muassa kotiseutuneuvos Kaisu Koskuen esitelmä Turvantalon historiasta.

Viimeiset kolme vuotta taloa on luotsannut Turvantalo oy, jonka hallituksen puheenjohtaja ja toiminnan primus motor on Timo Virtanen. Virtasen mukaan ensimmäiset kolme vuotta on ollut rankkaa työtä toiminnan käynnistämiseksi.

– Kustannukset ovat kovat, ja toiminta vaatii paljon talkootyötä. Onneksi on ollut ihmisiä, jotka ovat jaksaneet talkoita tehdä ja uusiakin on saatu mukaan.

Tällä hetkellä kiinteistövero on Turvantalon toiminnan kannalta suurin kysymysmerkki. Yleishyödylliseltä yhtiöltä ei verottajan mukaan tarvitsisi periä kiinteistöveroa, mutta tällä hetkellä Hämeenlinnan kaupungin perimä kiinteistövero on kolmen vuoden ajalta kohonnut jo 10 000 euroon.

– Vertailun vuoksi: Hauhotalon maksama kiinteistövero on jotakuinkin kai tuhannen euroa. Asiasta neuvotellaan jälleen ensi viikolla Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa Turvantalo on haastanut kaikki lammilaiset yritykset onnittelemaan 80-vuotiasta Turvantaloa ostamalla lippuja syksyn konsertteihin, kuten huomiseen Georg Otsin lauluja -konserttiin ja viikon kuluttua lauantaina olevaan The Voice of Finland -artistien konserttiin.

Marraskuun 15. päivänä Turvantalolla esiintyy tenori Juha Hostikka Dallapé-yhtyeineen. Kaikkiin konsertteihin voi varata lippuja sähköpostitse osoitteesta turvantalo@gmail.com.

Lippuja voi ostaa joko yrityksen omaan käyttöön tai lahjoittaa ne eteenpäin. Paikallislehti Keski-Häme on lupautunut toimimaan lippujen jakelukanavana, jos yritykset haluavat lahjoittaa niitä lammilaisille.

Turvantalon vapaaehtoiset auttavat, jos kohteeksi toivotaan jotain tiettyä, esimerkiksi Lammin sotaveteraaneja tai muita yhdistyksiä. Kohteesta toivotaan mainintaa lippuvarauksen yhteydessä.

Esimerkiksi Lammin Säästökarit lahjoitti liput Palkkisillan palvelukotiin, josta löytyi neljä konserttiin lähtijää. Ensin selvitettiin, moniko palvelukodin asukkaista oli halukas lähtemään konserttiin.

– Palkkisilta oli mielestäni sopiva kohde, koska siellä asuu senkuntoista väkeä, joka pystyy konserttiin lähtemään. Hieman virkistystä ja piristystä arkeen, kertoo yrittäjä Leena-Maija Tuomi.

 

Menot