Kanta-Häme

Turvapaikanhakijoita muuallekin kuin Lammille

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsitteli maanantaina sittenkin ylimääräisenä asiana turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen laajentamista Lammilla.

SPR:n Hämeen piiri on neuvotellut turvapaikanhakijoiden hätämajoituskeskuksen perustamisesta Lammin Mainiemeen entisen päihdekuntoutuskeskuksen tiloihin.

Asian päättää Mainiemen omistaja eli Hämeen päihdehuollon kuntayhtymä, jonka osakas Hämeenlinna on. Päihdekuntoutus Mainiemessä loppui viime vuoden lokakuussa, ja kiinteistö on parhaillaan myynnissä.

Kaupunginhallitus keskusteli vastaanottokeskuksen laajentamisesta ja hyväksyi yksimielisesti pykälän linjaukset. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) kertoo, että Mainiemi pystytään ottamaan nopeimmin käyttöön. Sen paikat eivät kuitenkaan välttämättä riitä, jos turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa odotetusti.

– Siksi on tarpeen etsiä sekä väliaikaisia että pysyviä vastaanottokeskuksen paikkoja koko kaupungin alueella. Nythän painopiste on vahvasti Lammilla, Rautio sanoo.

Kaupunginhallitus myös edellyttää, että lautakunnat seuraavat vastaanottokeskuksesta aiheutuvaa palveluiden kysyntää ja hakevat valtiolta asiaankuuluvat korvaukset.

– Siihenkin on varauduttava, että palveluita voidaan tarvittaessa lisätä niin, ettei kaupunkilaisten saama palvelu heikkene vastaanottokeskuksen kysynnän takia, Rautio sanoo. HÄSA

Päivän lehti

3.4.2020