fbpx
Kanta-Häme

Tusina tuli täyteen hyvillä mielin

Perjantaina ja lauantaina Linnanpuistossa juhlittiin epävakaassa säässä. Sateetkaan eivät estäneet vannoutuneita faneja ja festarikävijöitä saapumasta. Ranta- ja puistolavoilla esiintyi yhteensä kaksikymmentä eri artistia ja bändiä.

Tapahtuman promoottorin Mikko Hanssonin mukaan perjantaina tapahtuma keräsi lähes 8 000 kävijää. Kaikilla keikoilla riitti juhlijoita.

Viime aikoina pinnalla olleet Kaija Koo ja Elastinen olivat odotetusti perjantai-illan vetonauloja. Viimeisenä esiintynyt suomirockin klassikkoyhtye Eppu Normaali päätti perjantai-illan.

Lauantaina tarjoiltiin monenlaista musiikkia nuorten suosiossa olevista Liemisestä ja Atomirotasta aikuisemman yleisön suosimiin Samuli Edelmanniin ja Leningrad Cowboysiin. Hiustyylistään ja viihdyttävästä lavashow’staan tunnettu Leningrad Cowboys esiintyy tänä kesänä Suomessa vain yhden kerran Wanaja Festivalin lisäksi.

– Lenkkareiden keikoissa kiehtoo nimenomaan se, että mitä tahansa voi tapahtua. Se oli varmasti monelle syy lipun ostoon, Hansson sanoo.

Ensimmäisen festarikeikkansa pääsi soittamaan myös seitsemän hämeenlinnalaisen nuoren bilebändi Hot Mess.

Tänä ja viime vuonna järjestetyt lauantaiaamupäivän erilliskonsertit ovat olleet Hanssonin mukaan positiivisia yllätyksiä. Viime vuonna ennen lauantain varsinaista festaripäivää Linnanpuiston täytti Vesa-Matti Loiri. Tänä vuonna oli Jari Sillanpään vuoro.

– Nämä molemmat herrasmiehet ovat varmoja vetonauloja. Loiri oli viime vuonna kokeilu, joka osoittautui kannattavaksi. Tätä perinnettä pyritään kyllä jatkamaan tulevaisuudessakin.

Sillanpään 20 vuotta huipulla -konsertti keräsi suuren yleisön. Erilliskonsertit ovat myyneet molempina vuosina hyvin. Hanssonin mukaan AC/DC:n konsertin läheistä ajankohtaa pelättiin aluksi, mutta lipunmyyntiin sillä ei tuntunut olevan minkäänlaista vaikutusta.

Puolenpäivän aikaan Sillanpään ja hänen yleisönsä yhteislaulu kaikui pitkälle keskustaan saakka. Konkariviihdyttäjän hittibiisit ovat jääneet hyvin ihmisten mieleen.

Jo perjantaina ohitettiin viime vuosi ennakkolippujen myynnissä. Nyt 12:tta kertaa järjestetty festivaali viihdytti yleisöä musiikillisesti monipuolisella artistikattauksellaan. HÄSA

Menot