Kanta-Häme

Tutkiiko poliisi somessa levinnyttä vihjettä?

Facebookissa jaetun päivityksen mukaan joukko ulkomaalaistaustaisia miehiä kokeili 11.7. Vuorentakana rivitaloyhtiön ovia murtotarkoituksissa. Päivityksen mukaan poliisi kehotti varoittamaan tapauksesta ja jakamaan Facebook-päivitystä.

Hämeen poliisin viestintäpäällikkö Maritta Roslakka: tutkiiko poliisi tapausta?

– Tapauksesta ei ole kirjattu rikosilmoitusta. Poliisi on käynyt tapahtuma-aikaan paikalla, mutta ei ole nähnyt tai löytänyt mitään. Muitakaan vastaavia ilmoituksia ei ole tullut.

Onko poliisi kehottanut kertomaan ja jakamaan tietoa Facebookissa?

– Ilmeisesti tilannekeskuksen päivystäjä on sanonut soittajalle, että kannattaa varoitella lähipiiriä. En tiedä tarkkaan mitä päivityksen tekijälle on sanottu, mutta suurempaa varoituskampanjaa ei ole pyydetty eikä poliisi virallisesti ole tiedottanut asiasta. Vastaavista tapahtumista poliisilla ei ole tietoa, eikä tällaisesta joukkiosta ole tietoa.

Ei siis pidä paikkaansa, että poliisi olisi aiemminkin etsinyt kuvausta vastaavaa joukkiota?

– Ei ainakaan tietojen mukaan. Soittaja on saattanut tulkita poliisin sanomisia, mutta rikosilmoituksia vastaavista tapauksista ei ole kirjattu.

Kehottaako poliisi jakamaan tietoja sosiaalisessa mediassa?

– Mieluiten teemme itse päivityksen sosiaaliseen mediaan, jos haluamme että sitä jaetaan. Yleensä teemme itse tiedotteen ja pyydämme jakamaan sitä. Kannattaa suhtautua varauksella, jos kerrotaan, että poliisi on pyytänyt tekemään jotain. Harvoin ihmiset esiintyvät poliisin nimissä ja tämä ihminen on varmaan hyvää hyvyyttään ajatellut, että kannattaa varoittaa muita alueen asukkaita. Hän on saattanut hieman ylitulkita kehotusta varovaisuuteen. HÄSA