Kanta-Häme

Tutkimus: poliitikkojen ja virkamiesten viestinnästä ei saa selvää

Helsinki. Selvä enemmistö eli 57 prosenttia suomalaisista katsoo, että tiedotusvälineet viestivät poliittisista ja yhteiskunnallisista asioista erittäin tai melko ymmärrettävästi. Noin kolmannes odottaa medialta enemmän selkeyttä, käy ilmi tuoreesta KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Tutkimukseen vastanneista 60 prosenttia arvioi, että puolueet eivät viesti ohjelmistaan ja tavoitteistaan ymmärrettävästi. Peräti 66 prosenttia vastaajista antoi vielä huonomman arvosanan virkamiehille, jotka eivät vastaajien mukaan kykene viestimään valmistelemistaan esityksistä juurikaan ymmärrettävästi. Vielä selvempi enemmistö sanoo, että poliitikkojen kielestä ei saa kovin hyvin selvää.

Etujärjestöjen kuten työmarkkinajärjestöjen sanoma on epäselvä kahdelle kansalaiselle viidestä.

Naiset ja miehet ajattelevat asiasta kutakuinkin samalla tavoin.

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup ja siihen haasteltiin yhteensä 1 049 henkilöä. HäSa

Kotkan kaupunkipuisto on paras maisemahanke

Helsinki. Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on palkittu Suomen parhaana maisemahankkeena 2018. Kyseessä on yhdistelmä Kotkan puistoja, vesistöjä ja arkkitehtuurin parhaita paloja.

– Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on ainutlaatuinen kokonaisuus ja hieno käytännön esimerkki kaupungin sitoutumisesta viher- ja virkistysalueiden kehittämiseen, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoi palkitsemistilaisuudessa.

Suomen parasta maisemahanketta etsitään joka toinen vuosi ympäristöministeriön järjestämässä kilpailussa. Tänä vuonna kilpailuun osallistui eri puolilta Suomea viisi kovatasoista hanketta, joista yksi oli Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgria Etelä-Suomen Maisematarinoita ja Maisemahelmiä Pirkanmaalla.

Vuonna 2014 perustettu Kotkan kansallinen kaupunkipuisto lähtee tavoittelemaan ensi vuonna Suomen edustajana Euroopan neuvoston maisemapalkintoa. HäSa