Kanta-Häme

Tuttuja nimiä pyrkimässä Kevan johtoon

Keva eli entinen kuntien eläkevakuutus hakee varatoimitusjohtajaa 68-vuotiaana eläkkeelle jäävän Pekka Alasen tilalle.

Virkaan tuli kaikkiaan 28 hakemusta. Vetoa on jonkin verran Kevan sisältä, mutta myös useita ministeriöistä.

Kantahämäläisittäin mielenkiintoisin hakija lienee Hämeenlinnan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava tilaajajohtaja Jukka Lindberg.

– Olen ollut Hämeenlinnassa nyt seitsemän vuotta. Nyt on sopiva aika katsoa, millaista arvoa tämäntyyppiselle työkokemukselle annetaan.

Lindberg sanoo, ettei ole kyllästynyt työskentelemään Hämeenlinnassa.

– Tässä iässä pitää kuitenkin katsoa, onko vielä uusia työmahdollisuuksia.

Erilaisia hakijoita

Kevan johtopaikat on perinteisesti jaettu poliittisin perustein.

– Tiedostan kyllä, että tällainen poliittisesti sitoutumaton virkamies lähtee hakemaan virkaa takamatkalta, Lindberg toteaa.

Toinen kantahämäläisittäin kiinnostava hakija on Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu. Ennen Tuusulaa hän toimi muutaman vuoden Forssan kaupunginjohtajana.

Mielenkiintoinen hakija on lisäksi Elinkeinoelämän keskusliiton aikaisempi toimitusjohtaja Mikko Pukkinen. EK:sta kenkää saanut Pukkinen on viime aikoina toiminut metropolialueen kuntarakenneselvittäjänä.

Varatoimitusjohtajan virkaa hakee myös Hauholla ja Hämeenlinnassa koulunsa käynyt sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Outi Antila.

Ailus-kohu

Keva oli noin vuosi sitten julkisuuden valokeilassa, kun silloinen toimitusjohtaja Merja Ailus joutui eroamaan työsuhde-eduistaan nousseen kohun vuoksi.

Yleisesti toimitusjohtajan pestiä pidettiin keskustan mandaattina. Tuolloin keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti, ettei puolue ole kiinnostunut tällaisista poliittisista nimityksistä.

Uudeksi toimitusjohtajaksi kuitenkin valittiin keväällä keskustataustainen Jukka Männistö.

Varatoimitusjohtaja Pekka Alanen on kokoomustaustainen. Alanen on vastannut Kevassa asiakkuuksista.

Kevalla on kaksi varatoimitusjohtajaa, joista toinen on Hämeenlinnan edellinen kaupunginjohtaja Tapani Hellstén (sd.). (HäSa)