Kanta-Häme

Tuulahdus Pariisia Renkoon

Rengon katukuvassa uusi myymälä on yleensä helppo huomata. Niin tässäkin tapauksessa, kun Rengonraitilla katse osuu Butik Moonin kylttiin.

Hiljattain avatun liikkeen omistaa muutaman vuoden Rengossa asunut Pirjo Kurjenmäki-Salminen, joka päätti kesän aikana siirtää työmaansa lähemmäs kotiaan.

Hän on pitänyt samannimistä muotiliikettä lähes kymmenen vuoden ajan Tervakoskella.

– Teen aika paljon korjausompelua ja tarvittaessa tulen avaamaan liikkeen ovet muulloinkin kuin varsinaisina aukioloaikoina. Siksi on kätevää, että koti ja myymälä ovat lähekkäin, Kurjenmäki-Salminen kertoo.

Puolet juhlaa, puolet arkisempaa

Hänen putiikkinsa on erikoistunut pariisilaiseen muotiin. Noin puolet valikoimasta on juhlapukuja ja loput arkisempia vaatteita, mutta suurin osa ranskalaisia yhtä kaikki. Lisäksi myynnissä on laukkuja, kenkiä ja koruja.

– Kyllähän joku saattaa ihmetellä, että miksi tällaisen liikkeen perustaa Renkoon. Itse ajattelen toisella tavalla. Maalaiselämä miellyttää minua, ja toisaalta liikkeen valikoima on niin erikoistunutta, että ihmiset löytävät tänne kyllä, yrittäjä sanoo.

Tervakoskellekin osa asiakkaista tuli pitkien matkojen takaa.

– Minulla on ollut asiakkaita Oulusta saakka ja paljon sekä pääkaupunkiseudulta että Tampereen suunnasta.

Tavoitteena löytää sopivaa kerralla

Kurjenmäki-Salminen on kotoisin Tervakoskelta, mutta hän on opiskellut ja asunut välillä pääkaupunkiseudulla. Hän on ammatiltaan mallimestari, ja on ollut töissä vaatetusteollisuuden palveluksessa.

Omassa myymälässä hän sanoo tavoitteekseen, että asiakas löytää esimerkiksi sopivan juhlapuvun kerralla, eikä joudu sovittamaan kymmentä pukua.

– Minun mielestäni on kauppiaan ammattitaitoa nähdä, minkälainen malli ja väri asiakkaalle sopivat. Siinä pitää olla silmää. Ja kertaakaan en ole asiakkaalle sanonut, että tuo sopii sinulle, jos olen itse ollut eri mieltä.

Butik Moon sijaitsee aiemmin tyhjillään olleessa liiketilassa Osuuspankin talossa. Tila on tehokäytössä, sillä Tervakoskella Kurjenmäki-Salmisella oli kolme kertaa suurempi liiketila.

– Yritän kuitenkin pitää esillä kattavaa valikoimaa, ja tarvittaessa tilaan lisää lyhyelläkin varoitusajalla.

Nettimyynnistä Kurjenmäki-Salminen ei ole innostunut, eikä se olisi oikein mahdollistakaan, sillä hän myy pieniä tuote-eriä.

– Jotkut vaatteet ovat yksittäiskappaleita ja osaa on tuotu Suomeen vaikkapa vain kolme kappaletta. Silloin ne kaikki ovat minulla, eli samanlaisia ei saa muualta. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020