Kanta-Häme

Tuulia-kodin laajennus Attendolle selvin lukemin

Hattulan valtuusto oli kesätauon jälkeen puheliaalla päällä ja odotetusti keskustelua herätti Tuulia-kodin laajennus eli 60-paikkaisen asumisyksikön rakentaminen.

Kunnanhallituksen yksimielinen esitys oli, että asumisyksikön rakennuttajaksi ja omistajaksi valittaisiin ainoan tarjouksen tehnyt Artun Hoiva-asunnot ja Attendo-ryhmittymä. Tämän valtuusto myös hyväksyi jopa yllättävän selvin äänestyslukemin eli 31-4.

Ajatuksena on, että kunta vuokraa asumisyksikön omaan käyttöönsä ja tuottaa myös hoivapalvelut itse. Sen valmistuttua kunta myös remontoi Tuulia-kodin nykyiset tilat.

”Attendolla vankka kokemus”

Keskustelun asiasta aloitti perussuomalaisten varavaltuutettu Jaana Laine, joka moitti värikkäässä puheenvuorossaan kuntaa muun muassa vanhusten uhraamisesta hoivabisneksen alttarille.

Hän esitti, että asia palautettaisiin kunnanhallituksen uuteen valmisteluun siten, että rakennuttajaksi valittaisiin kunnan oma kiinteistöyhtiö Hattula-Kiinteistöt.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola (kok.) puolusti ulkopuolista toteuttajaa sillä, että Attendolla on kokemusta useiden vastaavanlaisten asumisyksiköiden rakennuttamisesta ja tukipalveluista.

Ventola myös huomautti, että kunnalla ei ole varaa ottaa lainaa kahteen suureen hankkeeseen eli Tuulia-kodin laajennukseen ja uuden koulun rakentamiseen yhtä aikaa.

Hattulan perusturvalautakunnan puheenjohtaja Teija Vekka-Pirhonen (kok.) muistutti, että tiloja on odotettu pitkään, ja ulkopuolinen taho pystyy rakentamaan ne nopeasti.

Myös muun muassa Matti Puotila (kok.) puolusti kunnanhallituksen esitystä toteamalla, että kunnan kannattaa hyödyntää Attendon kokemusta.

– He ovat varmasti oppineet virheistään, eikä meidän kannata alkaa toistaa niitä Hattula-Kiinteistöjen kanssa.

Tiukka äänestys maanvaihdosta

Hattulan valtuusto päätti kokouksessaan myös maanvaihdosta, jolla kunta hankkii Jussi Suomaalta reilun 14 hehtaarin suuruisen alueen maata Mervestä. Vaihdossa kunta luovuttaa yhteensä noin 25 hehtaaria kahdelta eri alueelta.

Pentti Pietilä (kesk.) esitti, ettei vaihtokauppaa toteutettaisi, sillä kunta voisi hyödyntää toisen vaihtomaa-alueen eli Vesunnissa sijaitsevan noin 17 hehtaarin suuruisen alueen tonttimaana.

Keskustelussa vaihtoa puolustettiin varautumisella Merven alueelle mahdollisesti tulevaan moottoritieliittymään. Vastustajat taas vetosivat siihen, ettei liittymän toteutumisesta ole takeita ja maata ehditään hankkia myöhemminkin.

Äänestyksessä äänet jakautuivat tasan 17-17, jolloin valtuuston puheenjohtajan Kaj Nordenswanin (kesk.) ääni ratkaisi. Hän kannatti maanvaihtoa. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

19.1.2020