Kanta-Häme

Tuulia-kodin remontti suunnitellaan uusiksi

Hattulan Tuulia-kodin eli vanhainkodin remontti suunnitellaan uusiksi. Tarkoitus oli, että kunta remontoi Tuulia-kodin ja rakennuttaa sen yhteyteen laajennusosan tämän ja ensi vuoden aikana. Tähän on myös varauduttu Hattulan budjetissa.

Nyt selvitetäänkin, voisiko jokin ulkopuolinen taho rakentaa irrallisen asumisyksikön Tuulia-kodin läheisyyteen. Se korvaisi laajennusosan ja siihen voitaisiin sijoittaa joitakin muitakin Tuulia-kodin toimintoja.

– Meille tuli mielenkiintoinen ehdotus, jota kannattaa selvittää. Tarkoitus on saada vaihtoehdot selville mahdollisimman nopeasti eli niin, että niitä päästään käsittelemään helmikuussa, kertoo Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho.

Päiväkoti sittenkin samaan yhteyteen?

Hattulan kunnanhallitus on valtuuttanut hänet ja kunnanjohtaja Heidi Rämön neuvottelemaan ja tarvittaessa kilpailuttamaan irrallisen asumisyksikön rakennuttamisen Tuulia-kodin yhteyteen.

Samalla kirjattiin, että asumisyksikköä ei toteuteta kunnan taseeseen, vaan kunta tulisi vuokralaiseksi rakennukseen.

– Tämä on kiinnostava vaihtoehto muun muassa siksi, että tällöin kunnan ei tarvitsisi ottaa lainaa laajennuksen rakentamista varten, Teeriaho kertoo.

Samalla voitaisiin palata vanhaan suunnitelmaan rakentaa Tuulia-kodin yhteyteen tilat myös vuorohoitoa antavalle päiväkodille. Sellainen oli mukana Tuulia-kodin alustavissa remontti- ja laajennussuunnitelmissa, mutta siitä luovuttiin tilanpuutteen takia.

– Jos saamme irralliseen asumisyksikköön sellaisia toimintoja, joiden piti jäädä Tuulia-kodin puolelle, sieltä voisi järjestyä tilaa päiväkodille.

Kunta tuottaa palvelun itse

Teeriaho kertoo, että Tuulia-kodin yhteyteen tarvitaan tehostetun palveluasumisen yksikkö. Hänen mukaansa tarkoitus on, että kunta tuottaa yksikössä annettavan palvelun edelleen itse, vaikka tilat rakennuttaisikin joku muu.

Kunnanhallituksen päätöksessä mainitaan mahdollinen ulkopuolinen palveluntuottaja, mutta Teeriahon mukaan se tarkoittaa kiinteistönhuoltoa eikä hoivapalvelua.

Hattulassa ehdittiin jo käynnistää Tuulia-kodin saneerauksen ja laajennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelun kilpailutus. Kunnanhallitus on kuitenkin päättänyt keskeyttää kilpailutuksen, koska toimeksianto supistuu ja muuttuu.

Samalla tekninen lautakunta sai valtuudet käynnistää uuden, suppeamman suunnittelukilpailun, joka koskee Tuulia-kodin nykyisten tilojen saneerausta. (HäSa)

Mainos