Kanta-Häme

Tuuloksen kirjasto sai jatkoaikaa

Täpärästi äänin 6-5 elämänlaatulautakunta päätti, ettei Tuuloksen kirjastoa lakkauteta.

Säilyttämisen puolesta äänestivät Mika Einiö (sd.), Aleksi Erola (vas.), Riikka Helenius (kesk.), Ranjith Kumar Prabhakaran (sd.), Hanna Raita (ps.) ja Kirsti Suoranta (sd.).

Lakkauttamisen kannalla olivat kaikki kokoomuslaiset: Olli Ilomäki, Heli Kannisto, Terhi Kyhkynen ja Kari M. Räntilä sekä Henrik Arvidsson (kd.).

Lakkautusesitystä on perusteltu kaupungin tiukalla taloudella. Mistään jättisäästöstä ei silti olisi kysymys, sillä Tuuloksen kirjaston tilavuokra on vajaat 28 000 euroa vuodessa ja aineistomääräraha 10 000 euroa.

Sitä paitsi kirjaston lakkauttamista pitäisi korvata kirjastoauton tiheämmillä käynneillä Tuuloksessa.

Rengossa kirjastolle etsitään tiloja koulu- ja päiväkotikeskuksesta. Muutoksen mahdollisuudet tutkitaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Kalvolan kirjaston mahdollinen sijoittuminen Iittalan uuteen hyvinvointikeskukseen selvitetään, mutta se ei saa nostaa kirjaston toimintamenoja nykyisestä.

Lainaukset miinuksella

Lainausten määrä on viiden viime vuoden kuluessa vähentynyt lähes kaikissa kirjastoissa.

Renko on tässä poikkeus, sillä siellä lainaukset ovat lisääntyneet niin aikuisten kuin lasten ja nuorten osastoilla, yhteensä reilut 8 prosenttia.

Tuuloksessa aikuisten lainaukset ovat vähentyneet ja lasten lievästi lisääntyneet.

Tuuloksen ja Rengon kirjastojen siirroista on käyty keskustelua jo aikaisemmin, mutta muutoksia on aina vastustettu. (HäSa)

Menot