fbpx
Kanta-Häme

Tuuloksen ystävänpäivän surma tänään käräjillä

Ystävänpäivänä Tuuloksessa tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä epäillyt miehet ovat tänään Hämeenlinnan käräjäoikeudessa vastaamassa murhasyytteisiin.

Kahta miestä syytetään ryyppyseurueessa sattuneesta pitkään kestäneestä pahoinpitelystä, jonka 37-vuotias uhri kuoli muutamaa päivää myöhemmin sairaalassa.

Pahoinpitely tapahtui viime helmikuun 14. päivänä kahdessa eri asunnossa Tuuloksessa. Pahoinpideltyä ja verta vuotanutta uhria siirrettiin pitkään kestäneen tapahtumaketjun aikana autolla asunnosta toiseen.

Rikos paljastui, kun toisen asunnon vuokraisäntä kutsui poliisit asunnosta kuuluneen melun hälyttämänä. Poliisit löysivät lähes alastomaksi riisutun uhrin asunnon keittiöstä. Uhri kuoli neljää päivää myöhemmin sairaalassa.

“Pari kertaa avokämmenellä”

Murhasta syytetyt miehet kiistivät syyllisyytensä aamulla alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Toinen miehistä kiisti osallistuneensa millään tavalla pahoinpitelyyn. Heidän mukaansa uhri oli kaatunut portaissa. Toinen syytetyistä sanoi lyöneensä vain muutamia kertoja.

– Neljä kertaa löin, joista pari kertaa avokämmenellä, hän kiisti murhasyytteen.

Syyttäjän mukaan oikeuslääketieteellisen tutkimuksen tulokset kertovat kuitenkin toisenlaista tarinaa. Uhrilla oli mustelmia ja muita vammoja kaikissa ruumiinosissaan. Hänen rintalastansa oli murtunut, kuten myös olkavarren luu sekä useita kylkiluita. Hänellä oli myös useita todennäköisesti tupakan aiheuttamia palovammoja ja hänen päästään irti revittyjä hiuksia löytyi tukkoina pitkin asuntoja. Hänen jalkoihinsa oli myös ammuttu ilmeisesti jonkinlaisella jousiaseella.

Puolustuksen mukaan uhrin kuolema saattoi pahoinpitelyn sijaan johtua tämän maksasairaudesta ja alkoholin vieroitusoireista.

Murhasta syytetyn kaksikon lisäksi syytettynä on myös kaksi muuta ryyppyseurueessa ollutta henkilöä, joita syytetään pelastustoimen laiminlyönnistä. Syyttäjän mukaan heidän olisi pitänyt tajuta hälyttää apua huonokuntoiselle uhrille. (HäSa)

Menot