Kanta-Häme

Tuulosen liiketilat on täyteen vuokrattu

Kauppakeskus Tuulosen kauppakeskusisäntä Vesa Kaloisen mukaan omistajan vaihdos ei ole näkynyt kauppakeskuksen arjessa ja toiminta jatkuu näillä näkymin entiseen malliin. Kauppakeskuksen kaikki liiketilat on tällä hetkellä vuokrattu. Uusin tulokas on Linnan Klinikan terveysasema, joka avasi ovensa kauppakeskuksessa maanantaina.

Kauppakeskus Tuulonen myytiin ulkomaille huhtikuussa. Kauppakeskus oli osa 115 miljoonan euron kiinteistökauppaa, jossa 20 kiinteistöä myytiin ulkomaiselle kiinteistörahastolle.

Miten omistajan vaihtuminen on näkynyt kauppakeskus Tuulosen toiminnassa, kauppakeskusisäntä Vesa Kaloinen?

Se vaikuttaa erinäisiin asioihin kulissien takana, kuten allekirjoitusoikeuksiin, mutta tavallisen asiakkaan näkökulmasta omistajanvaihdos ei näy mitenkään. Toiminnan kehittämisessä Tuulosen kauppiasyhdistyksellä on ollut iso rooli ja sen toiminta jatkuu entiseen tapaan.

Miten uusi omistaja vaikuttaa kauppakeskuksen yrittäjiin?

Vuokrasopimukset pysyy ennallaan, eikä omistaja voi mitenkään mielivaltaisesti korottaa vuokria, koska sitten talo tyhjenisi. Omistajan intressinä on pitää kauppakeskus vuokrattuna ja liiketilat on nyt täyteen vuokrattu. Kauppakeskuksella menee siinä mielessä ihan hyvin, tosin ihmiset käyttävät edelleen rahaa hyvin varovaisesti.

Mitä kauppakeskus Tuulosessa tapahtuu lähitulevaisuudessa?

Tavoitteena on tehdä Tuulosesta entistä enemmän matkailukohde, eikä pelkkä kauppakeskus. Ilmailunähtävyyksiin panostetaan. Viime vuonna tuli museokone Hanssin-Jukka ja nyt kesällä on tulossa Mig- ja Draken- hävittäjät.

Alkoa tänne kysellään jatkuvasti ja kävijämäärien perusteella tämä varmasti olisi sopiva paikka Alkolle, mutta valtiolla on siinä oma aluepolitiikkaansa. Heidän näkökulmastaan Hauhon, Lammin ja Idänpään Alkot ovat liian lähellä. HÄSA

Päivän lehti

8.7.2020