Kanta-Häme

Tuulosen Pihlajalinnan jatko selviää ensi viikolla – "Uudistamme palveluverkostoamme"

Pihlajalinna supistaa palveluverkostoaan.
Perusterveydenhuollon valinnanvapauskokeiluja on tehty viime vuosina sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella eri puolilla Suomea. Hämeenlinnassa kokeiluun ovat osallistuneet Mehiläinen, Pihlajalinna, Mainiemen Vastaanotot, Terveystalo sekä sotaveteraanien hoitokoti Ilveskoti. Kuva: Seppo Pessinen
Aihekuva: Seppo Pessinen

Terveydenhuoltoyritys Pihlajalinna tiedottaa ensi viikolla, miten konsernin laaja tehostamisohjelma vaikuttaa sen palveluverkostoon Kanta-Hämeessä.

Yrityksellä on toimipisteet Hämeenlinnan keskustassa, kauppakeskus Tuulosessa ja Lopella. Lisäksi Pihlajalinna on kuluvan vuoden alusta lähtien tuottanut Hattulan kunnalliset terveyspalvelut.

 

Hämeen Sanomien tietojen mukaan yritys on lopettamassa Tuulosen toimipisteen.

Pihlajalinnan viestintäpäällikkö Taina Lehtomäki ei perjantaina vahvistanut tietoa.

– Tiedotamme palveluverkostomme muutoksesta alueittain. Kanta-Hämeen osalta asiasta tiedotetaan ensi viikolla.

Pihlajalinnan yt-neuvottelut päättyivät toukokuun puolivälissä. Yritys vähentää pääosin irtisanomisilla noin 180 työpaikkaa ja yhdistää yksiköitä ja toimintoja.

Neuvottelut olivat osa konsernin käynnistämää tehostamisohjelmaa, jonka avulla pyritään saavuttamaan noin 17 miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt.

Pihlajalinna on aiemmin tiedottanut, että henkilöstöä vähennetään Väli-Suomen toimialueelta, johon Kanta-Häme kuuluu, noin 48 henkilöä. HäSa

Päivän lehti

21.2.2020