Kanta-Häme

TV-Sävelen soitinmyymälä muuttaa Tiiriöön

Saaristenkadulla sijaitseva soitinmyymälä TV-Sävel Music Shop siirtyy osaksi Tekniset TV-Sävelen elektroniikkamyymälää Tiiriöön.

Muutto toteutuu huhtikuun loppuun mennessä. Soitinmyymälän kolmesta työntekijästä kaksi on irtisanottu.

– Yksi työntekijä siirtyy Tiiriöön, jonne avataan soitinmyymälä osittain itsepalvelukonseptilla, kertoo kauppias Tapio Tyrylä.

Tyrylä toteaa, että suurin haaste soitinten kivijalkamyymälälle on ollut suurten verkkokauppojen kehittyminen. Tevarilla ei ole omaa verkkokauppaa.

– Soitinmyymälän toiminta on ollut tappiollista, muussa tapauksessa tätä muutosta ei tehtäisi.

Tyrylä uskoo, että muutto Tiiriöön piristää myyntiä ja parantaa yrityksen toimintaedellytyksiä.

– Ainakin elektroniikkamyymälän kohdalla muutto pois keskustasta oli aikoinaan ehdottoman oikea ratkaisu. Ikävä kyllä soitinmyynnin tehostaminen ilman irtisanomisia ei ollut mahdollista.

Saaristenkadulla sijaitseva TV-Sävel eli Tevari on yksi pitkäikäisimmistä kivijalkamyymälöistä kaupungissa.

TV-Sävel oy perustettiin vuonna 1950 televisio- ja radiomyymälänä. Music Shopin toiminta alkoi vastaanotinmyynnin rinnalla vuonna 1973.

Tevari on tullut tunnetuksi myymälän työntekijöiden hyvästä asiantuntemuksesta ja siitä, että eri puolille Suomea matkanneet yhtyeet pysähtyivät Hämeenlinnassa soitin- ja varusteostoksilla. Ammattimuusikot ovat yhä vakiintunut, mutta pieni asiakaskunta.

TV-Sävel oy omistaa soitinkaupan nykyisen myymälätilan keskustassa. Tapio Tyrylä kertoo, että liikehuoneistoon etsitään vuokralainen tai se mahdollisesti myydään. HÄSA

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic