Kanta-Häme Hattula

Tv:stä tuttu kasvo pyörittää nyt Katinalassa pitkät perinteet omaavaa puutarhamyymälää – "Tavoitteena paratiisi"

Huvila ja huussi -tv-ohjelmasta tuttu kasvo Tanja Nieminen pyörittää nyt Hattulan Katinalassa pitkään toiminutta puutarhamyymälää.
Tanja Nieminen on toinen KH Puutarhakeskuksen uusista omistajista. – Haluamme tehdä puutarhamyymälästämme maanpäällisen paratiisin, yrittäjä hehkuttaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Tanja Nieminen on toinen KH Puutarhakeskuksen uusista omistajista. – Haluamme tehdä puutarhamyymälästämme maanpäällisen paratiisin, yrittäjä hehkuttaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Lähes 40 vuotta Hattulan Katinalassa toiminut KH Puutarhakeskus on siirtynyt uusille omistajille.

Myymälä- ja verkkokauppaliiketoiminnan osti 14. helmikuuta Puutarhaetsivät oy yrityksen perustajalta Matti Lattuselta ja tämän viime vuodet yrityksen toimitusjohtajana toimineelta pojalta Markus Lattuselta.

Puutarhaetsivät oy on hämeenlinnalaisen Tanja Niemisen ja ahvenanmaalaisen Tiina Holmbergin omistama yritys.

Tanja Nieminen toimii KH Puutarhakeskus – by Puutarhaetsivät -nimen saaneessa yrityksessä toimitusjohtajana ja Holmberg hallituksen puheenjohtajana,

Nieminen pyörittää myös Maisemasuunnittelu Tanja Nieminen -nimistä yritystä. Suunnitteluhortonomi (ylempi AMK-tutkinto) Tanja Nieminen on opiskellut Lepaalla. Maisemasuunnittelun lisäksi hän toimii opettajana ja tietokirjailijana. Hän on myös esiintynyt kaksi kautta Huvila ja huussi -tv-ohjelmassa puutarhasuunnittelijana.

Tiina Holmbergilla (arkkitehti SAFA ja maisema-arkkitehti MARK) on oma arkkitehtitoimisto Arkitektbyrå Tiina Holmberg ab.

Tanja Nieminen kertoo, että yrityskauppaan johti hänen pitkäaikainen asiakassuhteensa KH Puutarhakeskukseen.

– Tämä on sellainen ”Onnella on otsatukka” -juttu. Matti halusi jäädä eläkkeelle, kun 70 vuotta tuli mittariin. Hän ja Markus ottivat minuun yhteyttä ja halusivat myydä yrityksen meille.

– En ollut tällaista lainkaan suunnitellut, mutta olen imarreltu ja samalla onnellinen asiakkaiden puolesta, että kauppa jatkuu.

Vaikka yrityskauppa sattui keskelle maailmanlaajuista koronapandemiaa, joka vaikuttaa myös talouteen, Nieminen on välttynyt pahimmilta takaiskuilta.

– Ei tämä ainakaan vielä ole minua musertanut, vaikka olisi tässä niinkin voinut käydä, koska aloitin kaupanpitämisen maaliskuun alussa ja 20.3. koko Suomi meni kiinni. Asiakkaita on käynyt, ja verkkokauppakin käy, vaikka kevään tuotteet ovat vasta viime viikolla tulleet myymälään, Nieminen sanoo.

Yrittäjäkaksikon tarkoituksena oli tänä vuonna remontoida tiloja ja piha-alue, mutta koronatilanne lykkää suunnitelmia.

– Haluamme tehdä tästä maanpäällisen paratiisin, jossa on tunnelmaa ja veden ääntä. Kun tulet portista sisään, olet ihan toisessa paikassa ja voit juoda siellä vaikka kupin kahvia ja lukea kirjaa ja olla vain ”ooh ja aah, ihanaa”! Nieminen hehkuttaa ja toivoo paikasta tukholmalaisen puutarhamyymälä Zetasin kaltaista paikkaa.

– Tästä on tarkoitus tehdä tyylitietoinen puutarha. Myyntiin tulee sisä- ja ulkokasvien lisäksi jotain sisustuksellista lifestyle-tavaraa, jossa näkyy naisen kosketus. Haluamme lällyttää ihmisiä, Tanja Nieminen kuvailee.

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic