Kanta-Häme

TV:stä tutut kohtaavat Hattula-päivillä

Hattulassa saa viikon kuluttua lauantaina vinkkejä pastantekoon ja kakun koristelun oman paikkakunnan kuuluisuuksilta. Tv:stä tutut Sarita Launiala ja Erika Björkskog esiintyvät Hattula-päivien leivonta- ja kokkausnäytöksessä Juteinitalon Jaakonsalissa.

Junior Master Chef -tittelin voittanut Erika Björkskog tekee itse pastaa ja neuvoo myös, kuinka sitä syntyy ilman pastakonetta.

Koko suomi leipoo -kisaan osallistunut Sarita Launiala taas tekee sokerimassasta kakkukoristeita ja tuo näytille valmiita kakkuja.

Kaksikko ei ole tavannut ennen kuin nyt Juteinitalon tapahtumaa suunnitellessa.

– On kiva olla mukana tällaisessa oman kunnan jutussa, kehuu Sarita Launiala, joka on aiempina kesinä ollut myymässä käsitöitään Hattula-päivillä.

Erika Björkskog ei ole aiemmin osallistunut Hattula-päivän tapahtumiin, mutta kertoo, että yhteistä näytöstä on ollut kiva suunnitella Launialan kanssa. Näytöksen juontaa Hattulan kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Heli Roisko, joka toimii myös koko Hattula-päivien koordinaattorina.

– Meillä on taas kasassa monipuolinen ohjelma, on urheilua, kulttuuria ja viihdettä, Roisko kertoo.

Laajennetulla radalla kelpaa heitellä

Hattula-päivät avataan kesälaulajaisilla seurakuntatalolla keskiviikkona 4. kesäkuuta.

Samana iltana järjestetään laajennetun frisbeegolfradan avajaiset. Ennestään 12-väyläinen rata on nyt täysimittainen eli 18-väyläinen, ja se on saanut A1-luokituksen.

– Sen ansiosta Hattulassa on mahdollista järjestää entistä tärkeämpiä kilpailuita, kertoo Hattulan nuoriso-ohjaaja Maija Huotari.

Avajaistapahtuma järjestetään yhteistyössä Hameenlinnan Discaajien kanssa ja saman tien kilpaillaan myös Hattulan frisbeegolfmestaruudesta.

Keskiviikkona illansuussa avataan myös hattulalaisten taiteilijoiden kesänäyttely ”Tunnetta ja taikaa” Nuorisotalon vintillä.

Torstai omistetaan taas murhille

Torstaina Hattula-päivillä keskitytään jo perinteiseen tapaan dekkareihin.

Juteinitalon kirjastossa voi ratkoa murhamysteeriä ”Murha ei sovi kirjastonhoitajalle”. Heli Roisko vakuuttaa, ettei juoni pohjaudu tositapahtumiin, vaikka tarina sijoittuukin monen mielestä ikimuistoisiin Parolannummen juhannusjuhliin.

Kirjaston dekkari-iltaan osallistuvat esikoiskirjailija Anna Lönnroth sekä Minna Lindgren ja Matti Remes. Perjantaina järjestetään yökirjasto, jossa murhamysteeri jatkuu. Siellä myös esitetään nuorten Rohkeus-elokuvakilpailun satoa.

Lauantaina 7. kesäkuuta ohjelmassa on monenlaisia tapahtumia eri puolilla Hattulaa. Toripäivän yhteydessä Parolassa järjestetään Hämeen Sanomien tähtitapahtuma, ja toritapahtuman päätteeksi esiintyy Sini Sabotage.

Sattulassa vietetään lauantaina kyläpäivää ja Tyrvännössä taas pääsee opastetulle kyläkävelylle. Military run -extremejuoksu järjestetään myös lauantaina.

Sunnuntaina ohjelmassa on muun muassa lasten aamu Mierolassa sekä avoin golfkisa Lepaa Golfissa. (HäSa)

Hattula-päivien ohjelma on kokonaisuudessaan Hattulan kunnan verkkosivuilla.

Mainos