fbpx
Kanta-Häme

Työkaverin kehuminen sujuu jo luonnostaan

Pappilanniemen päiväkodin Pajulintujen osaston työntekijät miettivät vuosi sitten kesällä, miten uusi porukka saataisiin nivottua yhteen.

– Meillä oli väki vaihtunut osastolla taajaan, ja halusimme luoda yhteishenkeä, kertoo lastentarhanopettaja Leena Wiegand.

Hän sekä Pajulintujen päivähoitajat Katja Laakso ja Anne Lyly päättivät ottaa käyttöön kehuperjantain, eli päivän, jonka aikana jokainen kiitti työkavereitaan jostakin hyvin tehdystä työstä.

– Aluksi sitä piti oikein miettimällä miettiä, mutta nyt kehuminen sujuu luonnostaan ja muulloinkin, kuin perjantaisin, naiset kertovat.

Myös lapsia kiitetään joka päivä

Työkaverit kiittävät toisiaan esimerkiksi hyvin hoidetusta keskustelusta vanhempien kanssa tai jonkin tilanteen nopeasta selvittämisestä.

Kehumisen aiheita etsitään nimenomaan töistä, ei esimerkiksi vaatetuksesta tai kampauksesta. Samoin Pajulintujen tiimi päätti, että joka päivä kiitetään myös lapsia jostakin hyvin hoidetusta tehtävästä.

Wiegand, Laakso ja Lyly kertovat, että kehuperjantain ansiosta työilmapiiri osastolla on ollut parempi kuin ennen.

– Töihin on mukava tulla, ja meillä on leppoisaa. Se on tarttunut myös lapsiin, meillä on rauhallinen ja rento ryhmä. Ja lasten vanhemmatkin ovat kiitelleet.

Wiegandin mukaan hyvä työilmapiiri näkyy myös asioiden rullaamisena. Työt sovitaan etukäteen tarkasti, mutta tarvittaessa kaikki pystyvät sijaistamaan toisiaan.

– Me teemme paljon retkiä ja liikumme luonnossa. Emme ole joutuneet perumaan yhtään reissua esimerkiksi poissaolojen takia.

Keväällä on haikea tunnelma

Pajulintujen osastolla on 17 lasta, jotka ovat kaikki eskarilaisia. Toukokuussa tulevat ekaluokkalaiset ovat käyneet tutustumassa kouluihinsa, ja tunnelma on jo haikea.

Katja Laakso lähetti tietoa kehuperjantaista ammattiliitto Superin valtakunnalliseen “Kimpassa on kivempaa” -työhyvinvointikampanjaan. Se kannatti, sillä Super palkitsi idean 500 euron palkinnolla.

– Ostimme rahoilla kirkasvalolampun ja hierovan tuolin. Molemmat ovat osoittautuneet aivan mahtaviksi. (HäSa)

Menot