Kanta-Häme

Työmarkkinat tasaantuneet Hämeessä

Työ- ja elinkeinotoimistossa tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa arvio työelämän lyhyen aikavälin kehityksestä ja työvoiman saatavuudesta. Arvio koski noin 200 ammattia. TE-toimiston mukaan Hämeessä on 17 sellaista ammattia, joista on arvion mukaan tulossa pulaa. Eniten pulaa on sairaanhoitajista, erityisopettajista ja lääkäreistä.

Työvoiman ylitarjontaa arvellaan olevan noin 33 ammattialalla. Toimistotyöntekijöistä, sihteereistä sekä tie- ja ratatyöntekijöistä on tulevaisuudessa ylitarjontaa. Suurin osa arvioidusta ammateista, eli noin 150, kuuluu tasapainoammattien ryhmään. Se tarkoittaa, että kysyntä ja tarjonta ovat suunnilleen tasapainoissa.

Samanlainen arvio tehtiin ensimmäistä kertaa keväällä 2011, ja Hämeen TE-toimiston luvut ovat parantuneet. Vuonna 2011 ennakoituja työvoimapula-ammatteja oli noin 30, ja työvoiman ylitarjontaa noin 50 alalla.

Työvoimapula- ja ylitarjonta-ammattien suhteellinen väheneminen viittaa työmarkkinoiden tasapainottumiseen työvoiman kysynnän ja tarjonnan suhteen. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic