Kanta-Häme

Työnantaja liikuttaa työntekijää

Innoparkin kellarikerroksessa käy kuhina. Anni Kujala ja Sanni Marjomäki testaavat uutta kuntosalia ja kehuvat kilvan nyrkkeilyhanskoja. Innoparkin hallinnossa työskentelevät naiset suunnittelevat käyvänsä uudella kuntosalilla ainakin pari kertaa viikossa.

– Tämä on työnantajan keino edistää työhyvinvointia. Sali on lähellä ja meille ilmainen, kehuu Sanni Marjomäki uusi kuntosaliohjelma kädessään.

Innoparkilla vuokralla olevat yritykset ovat jo vuosia toivoneet kuntosalia ja saunatiloja Innoparkin tiloihin. Nyt ne ovat valmiit. Työnantajat maksavat kuukausivuokrassa myös kuntosalista ja vastaavasti perivät hinnan työntekijöiltään tai sitten kuntosalin käyttö on työntekijälle työsuhde-etu yrityksestä riippuen.

Sinänsä kuntosali avattiin ovelaan aikaan. Yleensä heikkoina aikoina työntekijöiden työsuhde-etuja karsitaan. Nyt niitä tuli monelle yritykselle lisää.

– Olemme myyneet kuntosalia tilojemme yrityksille vasta kaksi päivää ja kymmeniä sopimuksia on jo tehty, Innoparkin myynti- ja asiakkuusasiantuntija Mikael Oesch kertoo.

Innoparkissa työskentelee 1000 ihmistä yhteensä sadassa yrityksessä.

– Jollain tapaa näiden kaikkien pitäisi liikkua edes kerran kaksi viikossa, sanoo laitteita esittelevä Thomas Pokela Slingshotista ja kannustaa edes pieneen ja lyhyeen harjoitteluun vaikkapa ennen työpäivää tai lounastauolla, jos muuten ei ole aikaa.

Innopark päätyi omaan kuntosaliin, kun yrittäjää ei löytynyt. Salin kustannukset olivat noin 50 000 euroa.

Kerhot historiaa, setelit nykypäivää

Innopark ei ole suinkaan ainoa paikka, jossa tarjotaan työntekijöille liikuntapalveluita. Muun muassa omia kuntosaleja on Kanta-Hämeen keskussairaalassa, panssariprikaatissa, poliisilla ja palolaitoksella.

Suuri työllistäjä Ruukki ei omista omaa kuntosalia, vaikka työntekijät ovat sitä usein toivoneet. Henkilöstöpäällikkö Turo Turjan mukaan yhtiö on selvittänyt, ettei oma kuntosali kannata. Investointi ei ole kova, mutta ylläpitokustannukset ovat kalliit. Sen sijaan yhtiö on vuoden vaihteessa ottanut käyttöön liikunta- ja kulttuurisetelit.

– Aikaisemmin meillä oli omia liikuntakerhoja. Aika ajoi niistä ohi. Yhdistelmäsetelit on otettu hyvin vastaan ja näyttää siltä, että näitä tukia käyttää laajempi joukko kuin kerhoja.

Huoneistokeskuksen myyntijohtaja Jussi Hurme kertoo työnantajan tukevan liikkumista muun muassa liikunta- ja kulttuurisetelein.

– Meillä kaikki ottavat ja käyttävät niitä. Ne edistävät ja motivoivat liikkumaan, etenkin, kun niitä voi hyödyntää moneen paikkaan.

Hurmeen mukaan talouden suhdanteet eivät näy työntekijöiden liikkumisen tukemisessa.

– Tänä päivänä työnantajia kiinnostaa, kuinka työntekijä voi. (HäSa)