fbpx
Kanta-Häme

Työnantajat tyyninä, palkansaajia närästää

Sairaanhoitaja Henna Miettinen pitää hallituksen julkistusta työehtojen muuttamisesta pakottavalla lainsäädännöllä huonona.

– Todellakin kiukuttaa! Kaikkien pitää tinkiä jostain, mutta lapsiperheen äitinä ja matalapalkkaisena työntekijänä näytän osallistuvan näihin talkoisiin tuplasti.

Vuorotyötä tekevien kollegojen puolesta hän on surullinen.

– Kaikki leikkaukset osuvat sairaaloiden vuorotyöläisiin. Itse olisin saanut juuri lisää vuosilomaa, mutta se näyttää menevän.

Sisustusmyyjä Moona Vilkki sanoo hallituksen päätösten tuntuvan “diktaattorimaisilta”.

– Tuntuu epäuskoiselta, että näin voi tehdä. Ei pyhä- ja ylityökorvauksista tinkiminen paranna pätkääkään työllisyyttä, mutta ne ovat matalapalkka-alalla tarpeellinen lisä.

Vilkki uskoo ensimmäisen sairauslomapäivän karenssin ajavan ihmiset työskentelemään sairaina.

Turenkilaisen Tume-Agrin johdossa muutokset otettiin tyynesti vastaan, vaikka epäselväksi jäi, miten ne tukevat Suomen vientiteollisuuden kilpailukyvyn edistämistä. Se on ollut yksi hallituksen tärkeimmistä tavoitteista.

– Ei tällä ole meidän tekemiseemme oikein mitään vaikutusta, toteaa hallituksen puheenjohtaja Heikki Sola.

Hieman alle 70 henkilöä työllistävän konepajan tuotannosta noin 60 prosenttia menee vientiin.

Muutoksia ei Solan mukaan oteta vastaan pelkästään hyvällä. Työehtosopimukset on tehty yhtiössä pääosin paikallisesti sopien jo 25 vuoden ajan.

– Tietysti teemme mitä ylähyllyltä käsketään, mutta me elämme täällä omassa maailmassamme. Ne, ketkä meillä sairastavat, myös ovat oikeasti sairaita, toimitusjohtaja Patrik Jungarå toteaa.

K-Supermarket Hätilän kauppias Mervi Kivistö toteaa pyhätyölisän leikkauksen välttämättömäksi, jos kaupan aukiolorajoitukset poistetaan.

– Palvelua odotetaan kaikkina päivinä, ja sunnuntai on kovapalkkainen päivä. Pitkällä tähtäimellä aukioloaikojen laajentaminen ei ole nykyisillä sopimuksilla mahdollista.

Kivistö muistuttaa, että työnantaja voi jatkossakin sopia tietyistä työehdoista paikallisesti.

– Ei lyhyen sairausloman tarvitse mennä työntekijän pussista. Mikään ei estä vaihtamasta vapaapäivää tai työvuoroa. Ei ole kenenkään etu, että työntekijä menettää sairauden vuoksi palkkaansa. HÄSA

Menot