Kanta-Häme

Työntekijäjärjestöt: Paikallisuus uhattuna työvoimapolitiikassa

Hämeen työntekijäkeskusjärjestöjen alueorganisaatiot arvostelevat vuodenvaihteessa voimaan tullutta te-toimistojen organisaatiomuutosta.

Alueella aiemmin toimineista viidestä työllisyyden edistämistoimikunnasta luovuttiin ja tilalle tuli yksi koko alueen yrityspalveluneuvottelukunta. SAK:n ja STTK:n Hämeen aluetoimikunnat sekä Akava Häme ovat huolissaan Hämeen eri alueiden tilanteiden huomioimisesta sekä viranomaisten ja järjestöjen välisen vuorovaikutuksen kapenemisesta.

Hämeen ely-keskuksen alaisella te-toimistolla on laaja ja haastava toimintakenttä. Sen olisi turvattava tehokkaat, riittävät ja tasalaatuiset palvelut Hämeen kaikkiin 22 kuntaan, järjestöt toteavat.

Kannanotossa järjestöt toteavat, että alueellisten ja paikallisten rakennemuutosten ja osaamistarpeiden parempi hallinta edellyttäisi tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Järjestöt esittävät, että Hämeen ely-keskuksen alueella tulisi jatkossa toimia vähintään neljä ty-neuvottelukuntaa Lahdessa, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. (HäSa)