Kanta-Häme Hämeenlinna

Työpaikoilla maskeista on jo käytäntöjä – Hämeenlinnalainen Kristiina Linden ohjaa hikijumpatkin maski kasvoillaan

Norjassa matkaillut Linden harkitsee jatkossa maskin käyttöä tilannekohtaisesti myös vapaa-ajalla.
Liikuntaohjaaja Kristiina Linden työskentelee tällä hetkellä kasvomaski yllään. Kuva: Sanni Koivuniemi

THL antoi torstaina pitkään odotetun kasvomaskisuosituksen, jota hallitus puolsi. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi julkisissa kulkuneuvoissa ja vilkkailla paikoilla.

Lue myös: Hallitus puoltaa kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää (13.8.2020)

Yrityksillä on jo ollut erilaisia käytäntöjä kasvomaskien suhteen.

Forever-liikuntakeskukset ja niiden omistaja Pihlajalinna ovat linjanneet, että ulkomailla käyneet oireettomat työntekijät käyttävät paluunsa jälkeen kasvomaskia töissä kahden viikon ajan. Riskimaissa käyneet pitävät 14 vuorokauden karanteenin.

Forever Hämeenlinnassa työskentelevä Kristiina Linden kävi heinäkuun lopussa lomamatkalla Norjassa. Hän on sen jälkeen käyttänyt kasvomaskia kaikissa työtilanteissa.

– Käytän maskia personal trainer- ja Fustra-ohjauksissa sekä ryhmäliikuntatunneilla, jotka ovat ihan hikitunteja, Linden sanoo.

Lue myös: Hamk varautui koronan toiseen aaltoon kasvomaskeilla – Suurin osa syksyn alun opinnoista tehdään etänä (13.8.2020)

Aluksi maskin käyttö tuntui Lindenistä hieman oudolta. Käyttö ei kuitenkaan ole haitannut raskaammillakaan tunneilla, ja kokemukset sen käytöstä ovat positiiviset.

– Yllättävän hyvin pystyy tekemään tämäkin päässä ja saa happea. Juomataukoja tosin ei voi pitää, sillä maskiin ei saa koskea.

Asiakkailta Linden on saanut sekä hieman säikähtäneitä että myönteisiä kommentteja. Erityisesti personal trainer -asiakkaat ovat kyselleet, missä hän on käynyt.

– Olen sanonut, että tämä on varotoimenpide ja kaikki on hyvin. Nyt kun jälkikäteen ajattelee tulevaa syksyä, niin olisinhan itsekin voinut miettiä, oliko lähtö kannattava.

Jatkossa Linden aikoo seurata tilanteen kehittymistä maskin käytön kannalta vapaa-aikanaan. Etenkin suurissa tapahtumissa hän pukee sen varmasti kasvoilleen.

Lue myös: Pääministeri: Kuntien huolehdittava, että kasvomaskeja on vähäosaisten saatavilla – Hämeenlinnan sote-johtaja: ”Tuli aika paljon pohdittavaa” (13.8.2020)

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic