Kanta-Häme

Työryhmä esittää: Kantola jatkossakin Linnan Kehityksen operoitavana

Kantolan tapahtumapuiston tulevaisuutta pohtinut työryhmä esittää, että tapahtumapuisto jatkaa Linnan Kehitys oy:n hallinnassa. Kantolan puistorakenteita esitetään siirrettäväksi Hämeenlinnan kaupungin omistukseen.

Työryhmä pohti selvityksessään Kantolan nykyistä kilpailuasemaa markkinoilla sekä vaihtoehtoja tapahtumapuiston hallinnan siirtämisestä Verkatehdas oy:lle tai uudelle yksityiselle toimijalle.

Työryhmän esitys ei tue siirtymistä Verkatehdas oy:n alaisuuteen, sillä nykyisellään yhtiöllä ei ole osaamista tai voimavaroja vastata Kantolan vaatimista toimenpiteistä kuten kaupungin yrittäjien aktivoinnista tai kaupunkimarkkinoinnista.

Myöskään Verkatehtaan hallitus ei kannata tapahtumapuiston siirtoa yhtiön alaisuuteen.

Selvityksen mukaan myöskään ulkoistaminen ei vaikuta todennäköiseltä, sillä puiston nykyinen tulo- ja kulurakenne ei herätä tarpeeksi kiinnostusta ulkopuolisissa toimijoissa.

Esityksessä todetaan, että Kantolalla on edelleen kannattavat markkinat suhteessa kilpailijoihinsa kotimaassa sekä ulkomailla.

Kotimaisista kilpailijoista merkittävimmiksi mainitaan Tampereen Santalahti, Turun Ruissalo, Porin Kirjurinluoto sekä Helsingin uusittu Olympiastadion.

Hyvinkään vanhaa lentokenttää ei mainita Kantolan kilpailijoiden joukossa.

Selvityksen mukaan tapahtumien promoottorit kilpailuttavat kaupunkeja niin, että ne joutuvat osallistumaan jatkossa yhä enemmän konserttien kustannuksiin tai jopa maksamaan tapahtumajärjestäjille konserteista.

Selvitystyön tueksi tilattiin ulkopuolinen selvitys Kantolan markkinointitilanteesta. Hämeen Sanomat ei päässyt käsiksi itse selvitykseen, sillä asiakirja on salattu. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan salauksen peruste on liikesalaisuus.

Kaupunginhallitus päättää asiasta maanantaina. Isosuo uskoo, että esitys menee sellaisenaan läpi. HÄSA

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic