Kanta-Häme

Työryhmä etsii yhteistä säveltä kävelykadun tulevaisuudelle

Keväällä kootun Reska kuntoon -työryhmän tavoitteena on löytää yhteinen kokonaiskuva siitä, mitä kävelykadulta tulevaisuudessa toivotaan.

– Tarkoituksenamme on koota asiantuntijatiimi pohtimaan, millainen on tulevaisuuden iso kuva kävelykadusta. Yritämme löytää yhteisen tahtotilan, jota kohti voimme mennä, Reska kuntoon -työryhmän jäsen Mikko Rousi sanoo.

Työryhmän jäseninä on yrittäjiä, virkamiehiä, kiinteistönomistajia ja kävelykadun asukkaita.

Katteelta keskustaan

Suunnitelman yhtenä tarkoituksen on miettiä sitä, miten katteen asiakkaat löytävät tiensä keskustan muihin kohteisiin.

– Tällä hetkellä katteen ja kävelykadun väli on aika tylsä, ja sille on tehtävä jotain. Haluamme tien katteelta rautatieasemalta yhtenäiseksi viihtyisäksi alueeksi, jossa on hyvät palvelut, Rousi sanoo.

Rousi näkee Hämeenlinnassa selkeän kilpailuedun verrattuna esimerkiksi Ideapark-kauppakeskukseen, sillä Hämeenlinnan keskustassa on paljon myös historiallisia ja kulttuurisia kohteita.

Kysely on tehty

Työryhmä on vasta alkutekijöissään, eikä mitään konkreettisia suunnitelmia ole vielä tehty. Kaupunkikeskustayhdistyksen puheenjohtaja Sari Hagemeierin mukaan tällä hetkellä vasta kartoitetaan, ketkä haluaisivat olla työryhmässä mukana.

– Tärkeintä suunnitelmissa on kaupallisuus, viihtyvyys ja yrittäjien toimintaedellytykset, Hagemeier tiivistää.

Työryhmä on jo tehnyt kyselyn, jolla selvitettiin asukkaiden, yrittäjien ja asiakkaiden toiveita ja tarpeita. Tulokset julkistetaan myöhemmin syksyllä.

– Analysoimme tulokset ja otamme ne suunnitelmissa huomioon. Tarkoituksena on analysoida esimerkiksi, mitä eri toimijat toivovat, Rousi kertoo.

Keskusta ei koskaan valmis

Rousin mukaan vanha Reska on tällä hetkellä tukkeutunut ja selkiytymätön, eivätkä Reskan uudella puolella olevat penkit houkuta.

Rousin mukaan hyvä esimerkki hyvästä kävelykadusta on Jyväskylän Kauppakatu. Hagemeier ja Rousi eivät uskalla vielä sanoa, milloin suunnitelmia toteutetaan tai edes milloin suunnitelmat ovat valmiit.

– Tavoitteenamme on, että keskusta säilyisi elävänä ja viihtyisänä. Kaupungin keskusta ei ole koskaan tietenkään täysin valmis, Rousi tiivistää. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020