Kanta-Häme

Työryhmä tutkii Myllymäkeä vain lukioiden tarpeisiin

Valtuustossa oli joulukuun kokouksessa esillä epätarkkaa tietoa Myllymäen kampuksen tilanteesta.

Useat valtuutetut esittivät näkemyksiä, joiden mukaan Hamkilta tyhjilleen jäävän kampuksen käyttöä pohdittaisiin laajasti eri tarkoituksiin, ei suinkaan ainoastaan lukioiden käyttöön.

Tilaajapäällikkö Antti Karrimaa kuitenkin sanoo, että kouluverkkotarkastelussa Myllymäen tiloja tutkitaan nimenomaan lukiokoulutuksen näkökulmasta.

– Lyseon ja Kaurialan yläkoulut ovat remonttia vailla. Kalliit peruskorjaukset olisivat vältettävissä sillä, että yläkoulut siirtyisivät lukioiden tiloihin ja lukiot puolestaan Myllymäkeen.

Karrimaa painottaa silti, että tämän asian selvittämisessä on vielä lukuisia langanpäitä irrallaan.

– Onhan se tutkittava, mutta mitään tuloksia ei vielä ole. Asiaa pohtivan työryhmän työstä lienee ensimmäisiä tuloksia valmiina joskus maalis-huhtikuussa.

Lukiovaltainen ryhmä

Tilaajajohtaja Markku Rimpelä muistuttaa, että joka tapauksessa Myllymäessä vapautuu 20 000 neliötä opetustilaa, jolle pitää pohtia tulevaa käyttöä.

Lasten ja nuorten lautakunta asetti syyskuussa tilakysymystä pohtimaan työryhmän, joka koostuu lukioiden rehtoreista. Siinä on myös lukio-opiskelijoiden ja -opettajien edustus. Lisäksi ryhmässä on edustus mm. Hamkista, koulutuskeskus Tavastiasta ja kaupungin opetuspalveluista.

Myllymäkikampus-työryhmä on saanut selvitettäväkseen lukioiden tilantarpeen, Lammin lukion aseman, tilojen muutoskustannukset ja aikataulun. Lisäksi työryhmän tulee kartoittaa lukioiden toiminnalliset ja pedagogiset tarpeet suhteessa Myllymäessä tarjolla oleviin tiloihin.

Yläkoulujen osalta työryhmä selvittää nykyisten tilojen peruskorjauskustannukset sekä lukioilta mahdollisesti vapautuvien tilojen riittävyys ja muutoskustannukset.

Lisäksi työohjelmassa on yläkouluilta mahdollisesti vapautuvien tilojen jatkokäytön selvittäminen.

Liikelaitos päättää

Hamk on jo puolestaan selvittänyt oman tilantarpeensa Visamäessä ja uudisrakentamiseen liittyvät kysymykset, muun muassa kaavoituksen, rahoituksen ja aikataulun.

Lukiokoulutus siirtyy vuodenvaihteessa koulutuskeskus Tavastian alaisuuteen omaksi liikelaitoksekseen. Tällöin myös lukioita koskeva päätöksenteko siirtyy sinne.

Jättilukion pelätään heikentävän mm. opiskelijoiden turvallisuutta, vähentävän yhteisöllisyyttä, heikentävän opiskelijan yksilöllistä seurantaa ja hankaloittavan opetuksen käytännön järjestelyjä. (HäSa)

 

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic