Kanta-Häme Ypäjä

Työryhmältä yksimielinen esitys Ypäjän uudeksi kunnanjohtajaksi – Valtuusto päättää valinnasta huomenna

Valtuusto päättää valinnasta huomenna. Haku- ja haastattelutyöryhmän esitys on yksimielinen.
Hevospitäjän uudesta kunnanjohtajasta päätetään torstaina kunnanvaltuuston kokouksessa. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän uudeksi kunnanjohtajaksi esitetään koulutuskuntayhtymä Tavastian koulutuspäällikkönä työskentelevää, hallintotieteiden maisteri Riikka Riihimäkeä. Riihimäki asuu Jokioisilla. Varasijalle haku- ja haastattelutyöryhmä esittää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä työskentelevää johtavaa ylihoitajaa, terveystieteiden ja kasvatustieteen maisteri Marjo Saarenmaata Forssasta.

Työryhmän esitys huomenna kokoontuvalle kunnanvaltuustolle on yksimielinen. Työryhmään ovat kuuluneet kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto. Hakuprosessi ja kokonaisarviot esiteltiin valtuustoryhmille tiistaina.

Ypäjän kunnanjohtajan paikkaan saatiin kahdella hakukierroksella yhteensä kahdeksan hakemusta ja yksi suostumus. Työryhmä haastatteli hakijoista viisi. Haastatteluissa käytettiin työryhmän laatimaa, valtuuston asettamia kelpoisuusehtoja noudattelevaa haastattelurunkoa.

Aiheesta aiemmin: Neljä uutta ehdokasta Ypäjän kunnanjohtajaksi – Kunnanhallitus käsittelee hakemuksia tiistaina

Työryhmän esitys Riikka Riihimäen valinnasta perustuu hakijan työkokemuksen kautta hankkimaan julkishallinnon ja -talouden vahvan osaamisen, verkostojen, tulevaisuusorientoituneen ja kehittämismyönteisen työotteen, esimiestehtäviin liittyvän kokemuksen, sekä henkilökohtaisten ominaisuuksien muodostamaan kokonaisarviointiin.

Riihimäen ja Saarenmaan lisäksi virkaa hakivat hallintotieteiden maisteri Matti Kannus, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Laine, kauppatieteiden tohtori Riitta Laulajainen, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Mikko Mäkelä, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho ja oikeustieteen maisteri Magnus Tuomaala. Suostumuksensa toimitti insinööri (YAMK) Kari Tasala.

Ypäjän va. kunnanjohtaja Sam Vuorinen siirtyy Myrskylän kunnanjohtajaksi. Vuorisen viimeinen työpäivä Ypäjällä on 19.2. HÄSA