Kanta-Häme

Työsetelit ovat taas jaossa

Työelämän alussa jo kahden viikon työkokemus voi auttaa elämässä eteenpäin, ja antaa nuorelle itsevarmuutta. Nuorta ei jätetä -suurkampanja haastaa yritykset työllistämään 16–24 -vuotiaita nuoria.

Työseteli on Hämeenlinnan kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina 1989–1997 syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren työhön. Työsuhteen on oltava voimassa 1.3.–30.9.2013 välisenä aikana. Tänä ajanjaksona on oltava työpäiviä vähintään 15.

Seteleitä tulee jaettavaksi 280 kappaletta, ja niitä voi noutaa kaikista Hämeenlinnan kaupungin palvelupisteistä. Setelit jaetaan hakujärjestyksessä. Yksi työseteli on käytössä yhtä työsuhdetta kohti.

Työnantajalle annettava tuki on 250 euroa. Työnantaja on oikeutettu seteliin, vaikka nuoren työsuhde ei olisikaan yhtäjaksoinen. Työntekijä voi olla työssä esimerkiksi kahdessa eri jaksossa. Työsetelikäytäntö tukee nuorten kesä- tai muuta työllistymistä.

Kehittämiskeskus Hämeen yrityspalvelupäällikkö Ari Räsäsen mukaan kaikki viime vuoden työsetelit menivät jakoon.

– Työsetelillä pyritään aktivoimaan pieniä yrityksiä, jotka eivät ole aikaisemmin työllistäneet. Setelillä kannustetaan yrittäjiä, jotta he uskaltaisivat ottaa nuoren töihin, Räsänen sanoo.

Tämän vuoden setelit ovat haettavissa 1. maaliskuuta lähtien. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä viime vuoden setelit ennättivät loppua jo ennen kesäkuuta.

Päivän lehti

4.4.2020