Kanta-Häme

Työsyke muuttaa pääterveysasemalle

Työsykkeen uusi toimitusjohtaja Harri Virta ehtii hädin tuskin saada työhuoneensa järjestykseen, kun edessä on muutto.

Muun muassa kaupungin ja keskussairaalan henkilöstön työterveyshuollosta vastaavalle yhtiölle on löytynyt uudet tilat pääterveysaseman A-rakennuksesta Viipurintieltä.

– Muutto on ensimmäinen projektini, jota tosin on ehditty valmistella jo pitkään ennen tuloani. Ensimmäisten pitäisi päästä muuttamaan uuteen paikkaan jo ennen pääsiäistä, Virta kertoo.

Työsyke toimii vielä tällä hetkellä kahdessa paikassa, vanhoissa tiloissa Turuntiellä sekä väliaikaistiloissa Keskustalossa Palokunnankadulla. Uusien tilojen etsintä tuli ajankohtaiseksi Turuntien kiinteistön sisäilmaongelmien vuoksi.

– A-rakennuksen tilat ovat pitkälti suoraan käypiä meille, mutta jonkin verran joudutaan tekemään huonejärjestelyjä.

Suurin osa Työsykkeen keskikaupungin työtekijöistä mahtuu A-rakennukseen, mutta muutama toimistohuone joudutaan sijoittamaan päärakennuksen D-siipeen. Keskussairaalan ja sairaalan Riihimäen yksikön toimipisteet säilyvät ennallaan.

Pitkä kokemus kunta-alalta

Harri Virta, 60, luonnehtii itseään pitkän linjan kunta-alan ihmiseksi. Hän on työskennellyt alalla erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä 30 vuoden ajan.

– Työterveyshuolto on toimialana hyvin kiinnostava. Haluan olla vaikuttamassa kuntatyön parantamiseen. Hyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpito on hyvin oleellisessa osassa, jotta kuntatyö pysyy kilpailukykyisenä.

Hän on ollut myös pitkään mukana Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) hallinnossa ja oli mukana valitsemassa Hämeenlinnan entistä kaupunginjohtajaa Tapani Hellsténiä Kevan varatoimitusjohtajaksi.

– Kevahan on tehnyt pitkään työtä työssäjaksamisen ja työurien pidentämisen hyväksi, Virta toteaa.

Työpaikka Hämeenlinnassa kiinnosti häntä myös sijaintinsa vuoksi.

– Tässä vaiheessa elämää tuntui sopivalta tulla tähän naapuriin töihin, toteaa Tammelassa asuva Virta.

Pääkaupunkiseudulla Virta kävi työssä vuodesta 2000 lähtien ja hänellä on ollut sitä varten myös kakkosasunto lähempänä työpaikkaa.

– Nyt ajan töihin reilussa puolessa tunnissa.

Virta aloitti uudessa tehtävässään helmikuun lopulla. Hänen edeltäjänsä Jari Kattainen irtisanoutui Työsykkeestä loppuvuodesta.

Osa asiakkaista tytäryhtiöön

Työsykkeen tytäryhtiö Kanta-Hämeen Työterveyshuolto on aloittanut varsinaisen toimintansa vuoden alussa.

Sen hoidettaviksi on siirretty ne asiakasyritykset, jotka haluavat lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi myös muita sairaanhoitopalveluja. Työsykkeen noin 10 000 asiakkaan joukon muodostavat kaupungin ja keskussairaalan työntekijät sekä muut yritysasiakkaat.

Jako kahteen yhtiöön tehtiin Korkeimman hallinto-oikeuden taannoisen päätöksen seurauksena, jotta Työsyke voi hoitaa omistajiensa kaupungin ja sairaanhoitopiirin työterveyshuoltoa ilman kilpailutusmenettelyä.

Uusi toimitusjohtaja ennakoi, että työterveyshuolto voi jäädä pitkäksi aikaa lepäämään laakereillaan, vaan ajan mittaan etsitään uusia toimintatapoja ja uutta näkökulmaa.

– Tilaajat ovat entistä vaativampia ja myös edellyttävät uuteen panostamista, Harri Virta tuumii. (HäSa)