Kanta-Häme

Työsyke muuttaa sisäilmaongelmien vuoksi

Kaupungin ja sairaanhoitopiirin omistama työterveysyhtiö Työsyke joutuu lähtemään tiloistaan Turuntieltä. Puolet toimiston 21 työntekijästä muuttaa loppuviikosta uusiin tiloihin Keskustaloon.

Muutto johtuu Turuntien kiinteistön sisäilmaongelmista. Työsykkeen henkilöstö on oireillut jo pitkään ja tutkimukset ovat paljastaneet sisäilmassa olevan toksiinisia sieni-itiöitä.

– Se ei ole yllätys, sillä viiden toimintavuoden aikana toimistoon on tullut kolme kertaa vettä sisään, kertoo TyöSykkeen toimitusjohtaja Jari Kattainen.

Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Turuntie 4–6:n ylimmässä kerroksessa. Sisäilmaongelmia on havaittu kaksiosaisen rakennuksen itäpäädyssä, josta henkilöstö nyt muuttaa pois.

– Länsipääty jatkaa tiloissa kevääseen saakka. Keskustaloon muuttaa itseni lisäksi kolme lääkäriä, kaksi työterveyshoitajaa ja neljä toimistotyöntekijää, Kattainen kertoo.

Väliaikainen ratkaisu

Keskustaloon muutto on Työsykkeelle väliaikaisratkaisu, sillä vakuutusyhtiö Tapiolan entisiin tiloihin mahtuu vain puolet Turuntien toimipaikan väestä. Lopullisisista tiloistakin on jo sovittu, mutta sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu.

– Puolisen vuotta joudumme toimimaan vähän hankalasti kaksissa tiloissa. Niiden lisäksi meidän sivutoimipisteemme esimerkiksi keskussairaalassa toimivat tietysti entiseen tapaan, Kattainen sanoo.

Muutto ajoitettiin syyslomaviikolle sen vuoksi, että se haittaisi yhtiön toimintaa mahdollisimman vähän. Käytännössä Turuntien toimiston itäpääty jatkaa vastaanottotoimintaa normaalisti tälläkin viikolla. Keskustalossa otetaan vastaan ensimmäisiä asiakkaita torstaina.

Oireita lähes kaikilla

Työsyke aloitti toimintansa Turuntiellä loppuvuodesta 2007. Kattaisen mukaan osa henkilöstöstä alkoi oireilla jo silloin.

Tällä hetkellä eriasteisia oireita on lähes kaikilla työntekijällä. Vuosien saatossa osa henkilöstöstä on vaihtunut oireilun vuoksi.

– Melkein kaikki oireilevat jollain lailla, mutta on vaikeaa sitovasti todistaa oireiden johtuvan näistä tiloista, Kattainen kertoo.

Hän kertoo sisäilmaongelmien aiheuttaneen yhtiölle myös taloudellisia tappioita, kun työntekijät ovat vaihtuneet ja sairauslomapäivät lisääntyneet.

– Olen joutunut oppimaan kantapään kautta, kuinka raskas taakka sisäilmaongelmat ovat organisaatiolle, Kattainen huokaisee. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic