Kanta-Häme Hämeenlinna

Työsyke on siirtymässä yksityiseen omistukseen

Omistajakunnat välttyvät työterveydenhuollon kustannusten nousulta.
Isompaa valtakunnallista toimijaa etsitään työterveyspalveluita tarjoavan Työsykkeen omistajaksi.

Työterveyden palveluita tuottava Työsyke on siirtymässä uudelle omistajalle. Yhtiön osakkeet myydään yritykselle, joka voittaa omistajakuntien järjestämän työterveydenhuollon kilpailutuksen.

– Työsyke on tulevaisuuden vaatimuksia ajatellen liian pieni yksikkö. Sen resurssit eivät riitä voimakkaasti kehittyvien sähköisten palvelujen ja potilasrekisterien ylläpitoon, perustelee Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

 

Uuden omistajan uskotaan löytyvän valtakunnallisten isojen yritysten joukosta. Osakkeiden myyminen ei vaikuta henkilöstön asemaan. Isosuo on vakuuttunut, että terveydenhuollon työvoimapula takaa uuden omistajan pitävän kiinni ammattitaitoisesta henkilökunnasta.

Työterveydenhuoltoa käyttävien saamien palveluiden laajuuteenkaan kauppa ei vaikuta. Jokainen kunta laatii erillissopimuksen siitä, mitä palveluja työntekijä työterveydenhuollosta saa.

 

Juha Isosuo korostaa, ettei Työsykkeen myyminen vielä ole varmaa. Jos kilpailutukseen jätettyjen tarjousten sisältö ei tyydytä kaikki osakkeenomistajia, osakekauppaa ei synny.

Tarjouskilvassa palvelujen laadulla ja osakkeiden arvolla on yhtä suuri painoarvo. Jos saadaan kaikkia omistajia tyydyttävä tarjous, päästään tekemään sekä palvelujen hankintapäätös että päätös osakekannan myynnistä.

 

Työsykkeen omistavat Hämeenlinnan kaupunki, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Riihimäen kaupunki, Hausjärven kunta, Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä ja Janakkalan kunta käynnistävät käänteisen kilpailutuksen.

Työterveyspalvelujen tuottajille ilmoitetaan kiinteä summa, jonka palvelut saavat maksaa. Summalla kattavimmat ja laadukkaimmat palvelut tarjoava voittaa kilpailutuksen.

Palvelut ostaville kunnille ja kuntayhtymille järjestely on edullinen, sillä työterveyden järjestämisestä aiheutuvat menot eivät kasva. Kunnat voivat myös sopimusajan jälkeen tarvittaessa vaihtaa palvelut tuottavaa yritystä.

Osakekaupan yhteydessä solmitaan kolmivuotinen palvelujen ostosopimus. …Sen päätyttyä sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Tarjouskilpa päättyy huhtikuun 8. päivä. HäSa